Oglas
· · Komentari: 0
ORALNA HIGIJENA

Kad ovo pročitate više nikada nećete otići u krevet NEOPRANIH ZUBA

Mnogi zdravstveni problemi vrebaju.

1607422270_Depositphotos_165233122_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Sigurno znate da je zube potrebno prati svaki dan. Međutim, pored sprečavanja karijesa, pranje zuba nas na brojne druge načine čini zdravima. Pogledajte kako sve nepranje zuba može da našteti vašem zdravlju.

Dijabetes

Ako prođe dan, a da ne uzmete četkicu za zube u ruke, to neće dovesti do velikih problema. Međutim, suva usta i visok nivo bakterija mogu da dovedu do pogoršanja već prisutnih problema i bolesti kao što je dijabetes. Ako imate problema sa dijabetesom, gledajte da pri ruci uvek imate žvaku bez šećera ili konac za zube koji mogu da uklone sve probleme u ustima koji negativno doprinose regulaciji šećera u krvi.

Pročitajte još: VEČITA DILEMA: Šta je gore za liniju SLATKIŠI ili SLANIŠI?

Kognitivni problemi

Istraživanja su pokazala da bolesti desni izazvane lošom oralnom higijenom mogu da povećaju rizik od dobijanja Alchajmera i drugih kognitivnih problema.

Foto: Depozit

Osteoporoza

Održavanje higijene zuba i jezika ojačava naše kosti, tačnije, deo njih koje se nalaze u našim ustima. Sudeći po Nacionalnom zdravstvenom institutu u SAD, previše bakterija između obraza može da dovede do propadanja vezivnog tkiva koje drži jezik na mestu, ali i problema sa imunim sistemom.

Pročitajte još: Ako vas OVO ZABOLI odmah se javite lekaru

Bolesti srca

Veliki broj bakterija u ustima može da stvori idealne uslove za stvaranje patogena koji su odgovorni za stvaranje plaka u arterijama. Takozvani arterijski plak povećava rizik od srčanih i moždanih udara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas