Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

Kada dobijete virus, OVAJ vitamin vam više ODMAŽE nego što pomaže!

Vitamin C i cink ne pomažu zaraženima od virusa i kovida.

1614166718_Depositphotos_203287394_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Vitamin C i cink, ni u visokim dozama, ne mogu da pomognu u borbi protiv kovida, izveštaj je prvog randomizovanog kliničkog ispitivanja za testiranje dva dodatka pod medicinskim nadzorom.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Ovo saznanje objavljeno je na portalu JAMA Network Open. Tokom ispitivanja grupe od 214 osoba, koja se oporavljala od virusa korona kod kuće, data je visoka doza svakog dodatka pojedinačno i u kombinaciji.

Visoke doze vitamina C su izazvale nuspojave!

Druga grupa dobila je standardnu negu, poput odmora, hidratacije i lekova za smanjenje temperature, ali bez dodataka. Visoke doze cinka i vitamina C ili oba dodatka nisu smanjile simptome zaraze kod onih koji su ih pili, rekao je doktor Milind Desai sa klinike u Klivlendu. Kod pojedinih, visoke doze vitamina C i cinka izazvale su čak i neke nuspojave.

Pročitajte još: Recept za dugovečnost ruskog hirurgs FEDOR UGLOV koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Naime, više negativnih efekata kao što su mučnina, dijareja i grčevi u želucu zabeleženo je kod grupe kojoj su dati suplementi.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas