· · Komentari: 0
NOVITET

Kako će izgledati novi Sony Playstation 5? Otkrivena i cena

Prvi nagoveštaji su da će konzola imati retro izgled, ali i da će cena stajati najmanje 500 dolara

sony.jpg
Foto: Depositphotos

Dolazak nove konzole Sony Playstation 5 i dalje se očekuje svakog trenutka, a prototipovi i dizajn novog uređaja iazavalo je veliko oduševljenje ljubitelja Sony-a.

Prema prvim informacijama, gornja strana Playstation-a 5 (PS5) biće u obliku slova "V", odnosno rimski broj 5. Tako dizajn izgleda istovremeno i futuristički i nostalgično, kao iz naučnofantastičnih filmova iz osamdesetih. Ono što posebno podseća na starije uređaje je njegova glomaznost.

Pročitajte još: NINTENDO: Članstvo u online zajednici donosi stotine besplatnih igrica

Do sada je poznato da će PS5 koristiti AMD grafičke čipove. Novi Sony Playstation 5 će biti znatno brži prilikom učitavanja i imaće poboljšan zvuk. Podržavaće "ray-tracing" tehnologiju i imaće SSD hard disk za brži pristup igrama.


Foto: Pixabay

PS5 će imati redizajnirane džojstike, koji će sadržati haptičke informacije koje će korisnicima pružati bolji osećaj onoga što se u igrama dešava.

Pročitajte još: Očekivano: Znate li koja je najbolja igrica 21. veka?

Iako iz kompanije Sony nisu želeli da se oglase po pitanju cene konzole, ali Harding-Rols predviđa da će PS5 verovatno koštati oko 500 dolara, ako ne i više.

Pirs Harding-Rols, direktor za istraživanja i analizu igara kompanije IHS Market, predviđa da će Nintendo konzola biti prodata u 20.2 miliona primeraka, dok će PS5 zabeležiti oko 6.5 miliona prodaja, a Xbox X serija u oko 4.5 miliona komada u 2020. godini.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.