Oglas
· · Komentari: 0
DRUŠTVENI ŽIVOT

Kako ćete živeti u SREDNJIM GODINAMA zavisi od NEVEROVATNE sitnice iz MLADOSTI

Kada imate bogat i ispunjen društveni život tokom studija, ne samo da ćete biti ispunjeniji, već ćete imati i bolje emotivno zdravlje u pedesetim godinama.

1602335239_Depositphotos_28652277_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

To je pokazalo istraživanje naučnika sa Univerziteta u Ročesteru, objavljeno u magazinu "Psihologija i starenje".

Do ovog i sličnih podataka istraživači su došli zahvaljujući studiji od pre tri decenije o dnevnim aktivnostima studenata.

Pročitajte još: Najbolja metoda! Svakog dana NE RADITE NIŠTA u periodu od 2 sata

Oni su potom stupili u kontakt sa istim ispitanicima koji su tada bili u pedesetim godinama. Zamolili su ih da ocene trenutno zadovoljstvo kvalitetom života, što su oni i učinili.

Dvadesete godine su odskočna daska za život.

Stručnjaci su tada došli do zaključka da nam bogatstvo socijalnih veza u dvadesetim godinama kada studiramo i družimo se sa kolegama, omogućava da se obrazujemo, širimo vidike, doživljavamo avanture, ali i pomaže da shvatimo ko smo, šta želimo, koliko vredimo. To je, tvrde naučnici, odskočna daska za proces izgradnje sistema za sve kasnije odnose u životu i kapital za emotivno zdravlje.

Najviše prijatelja
Od 30. godine broj prijatelja se smanjuje, jer nam kvalitet veza postaje važniji od kvantiteta.
Studentsko doba je ključno za karijeru!

Na fakultetu uglavnom upoznajemo ljude iz raznih okruženja, socijalnih, kulturnih i vrednosnih miljea. Oni imaju stavove, mišljenja i vrednosti koji su manje-više drugačiji od naših, pa tako spontano učimo kako da prevaziđemo razlike, što je veliki test.

U tom dobu smo i na ispitu ljudskosti, ali uspevamo i da sami procenimo ko je kakav čovek i ko nam odgovara, iako imamo mnogo prijatelja i poznanika.

Pročitajte još: Ovo su RAZLOZI zbog kojih bi svi trebalo da PEVAMO POD TUŠEM

Istraživanje je pokazalo da je siromašan društveni život u dvadesetim godinama ravan štetnoj navici pušenja i opasniji od gojaznosti i konzumiranja alkohola.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas