Oglas
· · Komentari: 0
udobnost

Kako da izaberemo pravu OBUĆU ZA LETO: Japanke ipak nisu pravi izbor

Stručnjaci preporučuju obuću za leto koja u potpunosti prija našoj nozi.

1624525486_vacation-4420763_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Japanke i slična obuća koja ima tanke trake može da uzrokuje žuljeve zbog prekomernog nakupljanja vlage između prvog i drugog nožnog prsta. Stručnjaci preporučuju drugi tip sandala

Žuljevi mogu biti bolni, a letnja vrućina u kombinaciji sa uskim sandalama s trakama može brzo da se pretvori u malu katastrofu. Da biste ove sezone održali stopala bez žuljeva, evo što treba da znate.

Pročitajte još: Ovo su znaci da nam je KOŽA DEHIDRIRANA: Proverite jednostavnim testom

Obuća za leto

- Većina žuljeva na stopalima uzrokovana je preteranim trenjem cipela. Na stvaranje žuljeva mogu da utiču i alergijske reakcije ili opekotina od sunca - rekla je Sejli Tulpul, specijalista za stopala iz SAD-a.

Žulj nastaje kad se spoljni sloj kože ošteti i nastane cista ispunjena tekućinom. Više temperature povećavaju mogućnost nastanka žuljeva. To je zato što se noge prirodno znoje tokom cele godine, a s visokim temperaturama i noge se više znoje, što može dovesti do većeg trenja i stvaranja mehura, objašnjava.

Japanke i slična obuća nisu najbolji izbor za dugo pešačenje po vrućinama.

- Sandale tog tipa mogu uzrokovati žuljeve zbog prekomernog trljanja i nakupljanja vlage između prvog i drugog nožnog prsta - rekao je za HuffPost stručnjak za stopala iz bolnice Methodist u Kaliforniji, SAD-u.

Pročitajte još: Moćni SOK OD KRASTAVCA: Napitak koji će vas rashladiti i osloboditi toksina! (RECEPT/VIDEO)

- Sandale s trakama koje obavijaju prednji deo stopala i gležanj lakše se nose od sandala s tankim tračicama - rekla je Tulpul.

Sintetički materijali, poput tvrdog platna ili veštačke kože, takođe mogu da dovedu do stvaranja žulja. Umesto toga, Tulpul preporučuje sandale izrađene od mekših, trajnijih materijala poput kože. Sandala (ili bilo koja cipela) koja u potpunosti ne odgovara nozi je recept za žuljeve.

- Iako mogu da izgledaju moderno, sandale možda ne odgovaraju najbolje vašim stopalima. Nožni prsti i pete ne bi smeli da vise preko ivica sandala, a lukovi bi trebalo da budu blizu sredine stopala - objasnila je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas