· · Komentari: 0
KORISNO

Kako da izbegnete pucanje uskršnjih jaja tokom kuvanja? Pročitajte nekoliko saveta koji će vas rešiti muka

Većina domaćica se susretala sa ovim problemom.

1618428714_easter-eggs-1256019_640.jpg
Foto: Pixabay

Na kojoj temperaturi je potrebno da čuvate jaja, šta je dobro da ubacite u vodu dok se kuvaju i kako da ih efikasno ohladite posle kuvanja? Dajemo vam odgovore na ova pitanja.

Pročitajte još: Predstavljamo vam jedini ISPRAVAN način podgrevanja hrane u mikrotalasnoj (VIDEO)

Pre kuvanja je važno da znate da šerpu ne bi trebalo da pretrpavate jajima.To može dovesti do pucanja.

Pazite na temperaturu prostor u šerpi

Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, nego na srednjoj, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

Sveža jaja manje pucaju

NJihovu svežinu ćete lako odrediti. Ubacite jedno jaje iz pakovanja u čašu sa vodom. Ako potone, sveže je. Jaje koje je dugo stajalo u prodavnici neće potonuti. Druga važna stvar je čvrstina ljuske. Ona se određuje po boji.

Tradicionalni savet podrazumeva kašiku sirćeta i prstohvat soli

Pročitajte još: Kako do jake ŽUTE BOJE jaja? Okrenite se prirodnim receptima, uzmite KURKUMU

Dodajte so u vodu

Slana voda pomoći će da se belance lepo skuva i to mnogo brže nego obično. So će sprečiti mikropukotine i tako sačuvati vaša jaja.

Neka se malo ohlade

Kada voda provri isključite šporet. Sklonite jaja sa vatre tri minuta pošto ste isključili šporet ako želite rovita jaja, srednje su skuvana ona koja sklonite 5 do 7 minuta pošto voda provri, a za tvrdo kuvana sklonite iz posle 9 do 12 minuta. Zatim ih lagano stavljajte u činiju sa hladnom vodom, u koju ste prethodno sipali kašičicu soli.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.