· · Komentari: 0
sređivanje

Kako da napravite DOBRU ORGANIZACIJU u KUHINJI: Kutije, držači, tegle... ima toliko mogućnosti

Dobra organizacija čuva živce, ali i vreme.

1603093205_Depositphotos_22471337_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ako ste nezadovoljni svojom kuhinjom i ne znate gde se šta nalazi, vreme je da otkrijete cake koje će to promeniti. Uz minimalna ulaganja u staklene tegle i plastične kutije, vaša kuhinja biće uredna i funkcionalna.

Providne kutije za čuvanje

Radne elemente ispunite kutijama u kojima ćete držati kućna pomagala i ono što pravi gužvu. Na nedostupnim mestima poput gornjih polica držite stvari koje najređe koristite. Uskršnje činije, novogodišnje tacne, salvete sa rođendanskim motivima i sve ono što se koristi sezonski, ne treba da zauzima mesto na policama koje svakodnevno koristite.

Pročitajte još: Ove GREŠKE ne smete ponavljati: Tri razloga zbog kojih vam je spavaća soba LEGLO PRAŠINE

Žičani držači za začine i druge sitnice

Ako kuburite sa slobodnim prostorom, nabavite žičane držače koje ćete staviti ispod police ili okačiti o vrata ormarića. U zavisnosti od veličine, u njima možete čuvati različite stvari, npr. šoljice za kafu, začine u flašicama, kuhinjske krpe. Dodatni plus je to što se držači ne vide dok ne otvorite ormarić, pa samim tim ne narušavaju izgled kuhinje.

Razvrstavanje

Foto: Pixabay

Neka u jednoj fioci stoje šerpe i tiganji, u drugoj plastične činije, a u trećoj mikser, toster i ostali električni aparati. Jedan od najboljih načina da dovedete kuhinju u red je razvrstavanje onoga što se u njoj nalazi. Ako je vaša porodica višečlana, iznad fioka napišite koje stvari se u njoj nalaze. Tako ćete izbeći nerviranje ako vam neko istumba ono što ste dugo i pažljivo ređali.

Pročitajte još: Ovi znaci ukazuju na PROBLEME SA STRUJOM u vašoj kući

Magnet za frižider

Koliko puta se desilo da odete u nabavku i onda zaboravite da kupite polovinu stvari? Da se to ne bi ponovilo, na frižideru držite spisak za kupovinu i dopunjavajte ga čim primetite da nešto nedostaje. Magnetić na frižideru će obezbediti da uvek znate gde se nalazi spisak potrepština.

Staklene tegle

U velikim staklenim teglama držite pirinač, testeninu, žitarice i sve ostalo što često koristite. Tegle treba da stoje u visini očiju, zaštićene od direktne svetlosti. Jednu policu namenite teglama sa suvim, praškastim proizvodima. Neka tu stoje palenta, griz, brašno, kafa… Na višu policu poređajte nenačete tegle sa zimnicom, džemove, med, ajvar, kao i konzerve…

Pročitajte još: Često zaboravljamo: Kada ste poslednji put očistili KANTU ZA SMEĆE

Plastične gajbice za povrće

Za čuvanje svežeg voća i povrća najpraktičnija je konstrukcija su plastičnim gajbicama. Zahvaljujući točkićima, lako je možete premestiti na terasu ili uneti u kuću onda kada je to zbog vremenskih uslova potrebno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.