· · Komentari: 0
šminkanje

Kako da nanosimo šminku sa ŠLJOKICAMA? Pet pravila

U susret praznicima, danas se bavimo šminkom koja će upotpuniti naša praznična izdanja, i mada nećemo ići nigde na doček, to ne znači da treba da zaboravimo na šljokice.

1608797227_Depositphotos_13370782_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Naprotiv! Šljokice unose dozu glamura u svako izdanje i popravljaju raspoloženje, a kako nam je želja da ovu godinu, uprkos svemu, ispratimo u velikom stilu, nema razloga da ih ove godine zaobiđemo. Zato vam danas donosimo nekoliko praktičnih saveta koji će vam pomoći da iz šljokica izvučete maksimum i u novogodišnjoj noći (bukvalno) zablistate u punom sjaju!

5 zlatnih pravila šminke sa šljokicama

Kako da sprečite da vam šljokice spadnu?
Umesto da preko šljokica ili glitera stavljate bilo kakav fiksator ili puder u prahu, probajte ovaj trik – deo lica sa šljokicama poprskajte sprejem sa termalnom vodom, pa sačekajte nekoliko trenutaka da se osuši.

1. Za početak, izaberite look koji želite da kreirate – retro, glam, ili nešto diskretniji, izbor je na vama

2. Odlučite koji deo lica želite da naglasite šljokicama – kapci i usne prekriveni šljokicama možda deluju dobro u beauty editorijalu, ali ne i u stvarnom životu. Dakle – manje je više!

Pročitajte još: Naučite da pravilno ISFENIRATE KOSU: Postoji nekoliko jednostavnih pravila

3. Pronađite boju koja savršeno pristaje vašem tenu. Izbegavajte zelene i petrolplave varijante, već prednost dajte crvenim, zlatnim, srebrnim i ružičastim tonovima, u skladu sa prazničnom sezonom

4. Izdvojite vreme kako biste pronašli željeni proizvod kojim ćete na najbolji i najlakši način kreirati svoj zamišljeni look

5. Ono što vam preostaje jeste da svoju ideju sprovedete u delo. Dakle – četkice, šljokice i ogledalo u ruke, igrajte se, vežbajte i izvlačite linije sve dok ne postignete željeni efekat.

Foto: Deposit

Kako naneti šljokičastu šminku na oči?

Kako skinuti šminku sa šljokicama?
Ovaj proces zahteva puno vremena i… vate! Preporuka profesionalnih šminkera je da birate neko blaže ulje za čišćenje lica pre nego micelarnu vodu, jer će ulje lakše i bolje ukloniti sve čestice…

Ono što je važno pre nanošenja šljokičaste senke jeste da na kapak nanesete neki proizvod koji će fiksirati šljokice (to može biti neki sprej ili sjaj za lice) kako one ne bi spale tokom večeri. Nakon toga, šljokice aplicirajte uglastom četkicom, a ukoliko želite nešto diskretniji izgled, to možete postići i pomoću krejona ili ajlajnera sa šljokicama.  

Pročitajte još: Vitamin koji smanjuje ZNAKOVE STARENJA: Ubrzava obnavljanje kože i umanjuje pojavu bora

Kako naneti šljokičastu šminku na usne?  

Ovde postoje dve mogućnosti, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete. To znači da gliter možete pomešati sa bezbojnim sjajem za usne, ili, ukoliko više volite intenzivniji efekat, izaberite ruž na uljanoj bazi koji će sprečiti da gliter, koji nanesete preko njega, spadne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.