Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako da se rešite MOLJACA: Uporni su i dosadni

Pored toga što načine štetu i upropaste hranu, moljci mogu ugroziti i naše zdravlje. Zbog toga bi ih trebalo odmah iskoreniti, a s obzirom da to nije uvek lak posao, izdvojili smo za vas nekoliko načina koji zaista deluju.

1605278224_Depositphotos_9304975_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pojava moljaca u kuhinji nisu uvek odraz nečistoće ili nemarnosti domaćice. To je čest problem mnogih kuhinja. Moljci u kuhinji su opasni po zdravlje ljudi: mogu da izazovu alergije, razne bolesti, trovanje hranom i td. Isprobajte jednu od dokazanih metoda koja će vam pomoći da se zauvek rešite moljaca u kuhinji.

Glavni način za uništenje moljaca u kuhinji

U većini slučajeva insekti ulaze u kuhinju sa hranom kupljenom u supermarketu ili na pijaci. Neke žitarice se inicijalno ne obrađuju, čuvaju se u zaraženim magacinima. Nakon pakovanja, moljci lako prežive nekoliko dana, pa nastavljaju da se razmnožavaju i unutar pakovanja.

Pročitajte još: Pomoći će vam da SMRŠATE, a nije ishrana: Postoji još jedan važan faktor

Moljci se često nalaze u brašnu, pšeničnim žitaricama, pirinču. Ne prelaze veličinu od 3 do 4 milimetra, telo im je smeđe ili crne boje.

Ako primetite takve štetočine, odmah bacite pakovanje.

Moljci često ostavljaju jaja na zidovima suvih i toplih ormarića, pa se nakon bacanja žitarica, posle nekog vremena moljci ponovo pojave.

Foto: Deposit

Kad bacite sve iz ormariće, obavezno operite ormariće sapunicom, pa premažite sa sirćetom. Ostavite da se dobro osuše i pre ponovnog skladištenja namirnica u njega, stavite nekoliko čenova belog luka ili lovorov list.

Moljci u hrani

Kada uđu u kuhinju, paraziti brzo polažu mnogo jaja u žitaricama, hlebu, mekinjama, orasima.

Pročitajte još: OPREZ: Ovih pet predmeta ima KRAĆI ROK TRAJANJA nego što mislite

Vodite računa da redovno perete ormariće gde čuvate hleb, kolačiće, žitarice i začine.

Proverite da li su vam žitarice bezbedne, tako što ćete ih potopiti u vodu, ukoliko na površinu "isplivaju" crvići ili moljci, bacite to sve lepo u kantu za smeće.

Kako sprečiti širenje moljaca u kuhinji

1. Bacite sve žitarice, čajeve, začine, brašno , keks - zaražene moljcima.

Foto: Deposit

2. Očistite ormariće sa sapunicom, a zatim prebrišite alkoholnim sirćetom.

3. Ostavite ormariće par dana otvorene, da se dobro osuše, a onda u njih stavite čenove belog luka.

Pročitajte još: Kada ste poslednji put OČISTILI FRIŽIDER? Evo lakog načina

4. Za to vreme žitarice čuvajte u zamrzivaču, kao i brašno.

5. Kad odlučite da žitarice i brašno opet držite u ormarićima, stavite ih u staklene tegle i redovno brište ormariće i vodite računa da se moljci ne pojave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas