· · Komentara: 0
SAVRŠENO

Kako da vam POVRĆE ne bude suvo ili gnjecavo? Podesite alarm na OVO vreme!

Volite povrće iz rerne? Uz ovaj savet ćete postati majstor u spremanju.

1629201539_Depositphotos_70154877_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Zapečeno povrće u rerni je savršen dodatak ručku ili večeri, međutim, koliko nas zna koje je optimalno vreme pečenja u rerni? Ukoliko preterate, povrće će biti osušeno i  bezukusno, a ukoliko ga prekratko pečete, ostaće na granici između sirovog i samo će ostaviti nedovršen ukus u ustima.

Dajemo vam smernice za idealno pečeno povrće.

Pročitajte još: Kako da PRAVILNO zamrznete paprike? Trik sa TEPSIJOM koji sigurno niste znali!

Foto: Depozit

Savršeno vreme

Za početak, treba da napomenemo da rernu treba prethodno da zagrejete na 180 stepeni, povrće ravnomerno rasporedite na plehu, začinite i prelijete maslinovim ulje.

A sada, vreme!

Zelena boranija - 10 minuta.

Špargla -12 do 15 minuta.

Tikvica - 12 do 15 minuta.

Brokoli - 20 do 25 minuta.

Bundeva - 20 do 25 minuta.

Paštrnjak - 20 do 25 minuta.

Karfiol - 20 do 25 minuta.

Šargarepa - 25 do 30 minuta.

Crni i crveni luk - 25 do 30 minuta.

Sladak krompir - 30 i 35 minuta.

Običan krompir - 35 do 40 minuta.

Prokelj - 35 do 40 minuta.

Sad kad znate minutažu, znate i kojim redom da pečete povrće za najukusnije rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.