Oglas
· · Komentari: 0
obuća

Kako da vaše PATIKE OSTANU BELE: Saveti koji će vam značiti

Posedovanje bilo kog odevnog predmeta u beloj boji uvek je rizično – posebno kada je u pitanju obuća.

1601116343_Depositphotos_269849146_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Bele patike, koje mnogi obožavaju, veoma su teške da se održe čistim – one htele-ne htele moraju da podnesu sve vrste prljavštine i terena kao i vremenske uslove. Tokom letnjih meseci ovo nije tako teško, ali, kada nam jesen i zima stignu, bele patike su ili spakovane u kutiji ili obuvane u retkim prilikama.

Za razliku od odeće, ne možemo tako jednostavno baciti par patika u mašinu za pranje veša. Potreban im je potpuno drugačiji postupak kako bi se zadržala blistavo bela nijansa. Zato, kako ne biste morali da držite svoje bele mezimice pod staklenim zvonom, donosimo par saveta za čišćenje patika koji će vam biti od koristi.

Odmah se rešite fleka

Foto: Deposit

Fleke bi trebalo da uklonite što pre kako bi se izbeglo uvlačenje prljavštine u materijal.

Pročitajte još: Prekopajte po podrumu i tavanu ili TRK PO SVOJ PAR! Ove PATIKE morate poneti ove jeseni

Možete napraviti i sopstveno sredstvo za čišćenje. Za njega će vam trebati voda i soda bikarbona koju možete pažljivo utrljati na mrlju i nakon nekoliko minuta obrisati vlažnom krpom.

Započnite obuvanje "praskom"

Pre nego što započnete čišćenje patika, savetujemo da ih malo udarite jednu o drugu. Ova tehnika pomoći će vam da ih osloboditi od prljavštine i prašine koja se nakupila na njima pre nego što krenete u ekspediciju – pranje.

Četkica za zube je vaš najbolji prijatelj

Četkice za zube pomoći će vam da dosegnete do mesta koja su sitna i do kojih drugačije ne možete da doprete.

Sve što vam je potrebno jeste stara četkica za zube, voda i sapun. Uz pomoć toga dobro očetkajte svoje bele patike i ostavite ih da se osuše.

Pročitajte još: Vratite se u 80-te: BANANA KOPČA opet krasi duge kose i daje vintidž efekat (FOTO)

Održavajte pertle čistim

Foto: Deposit

Zbog samog materijala, pertle zahtevaju da se peru češće nego patike. Stručnjaci savetuju da ih skinete i natopite u toplu vodu s malo deterdženta za pranje veša ili sredstvo za čišćenje mrlja. Nakon toga ih malo istrljajte i biće skoro kao nove.

Ne stavljajte ih u mašinu za pranje veša

Iako je ovo najlakši način za čišćenje belih patika, mašina za veš zapravo može da ošteti ili deformiše materijal na njima.

Pročitajte još: Trendseterke koje prate MODU moraju da nabave KRATKE čizme kao NAVIJAČICE

Nosite čarape

Znamo da znoj utiče na odeću i menja joj boju, ali on isto tako deluje i na materijal u patikama. Zato je važno da uvek nosite čarape kako bi upile sav znoj.

Sada makar postoji toliko izbora, pa ako ste navikli da nosite patike bez čarapa, pronađite one koje se neće videti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas