Oglas
· · Komentari: 0
šminkanje

Kako izbeći ispucali efekat pudera na koži?

Kako bi se dodatno izborili sa problemom suve kože sklone perutanju iskoristite ulje za lice. Nekoliko kapi biće sasvim dovoljno kako bi vaša koša bila dovoljno elastična, nahranjena i spremna za nanošenje pudera.

1606822687_Depositphotos_52588271_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

U čemu je problem? Ključ postizanja besprekornog izgleda pudera na licu je u dobroj osnovi. Ukoliko vaše lice nije adekvatno pripremljeno za nanošenje pudera, on na njemu ne može da izgleda lepo. Mrtve ćelije kože koje nisu uklonjene pilingom i dehidrirana koža, upijaju puder poput sunđera i koža na kojoj se on nalazi deluje kao žedna zemlja koja čeka kišu.

Temeljno čišćenje lica

Svakodnevna rutina čišćenja kože lica ključna je za lepu i negovanu kožu, bez tragova mrtve kože. Stručnjaci preporučuju da je dva puta dnevno sasvim dovoljno čistiti lice, sem ako imate problematičnu kožu sklonu aknama. Čišćenje se savetuje blagim sredstvima na dnevnoj osnovi, dok je jednom nedeljno poželjan piling lica.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Napravite sami piling za telo pomoću namirnica iz kuhinje

Hidratacija lica

Kako bi izbegli suv izgled lica nakon nanošenja pudera pobrinite se da ono bude adekvatno hidrirano. Posebno obratite pažnju na regiju oko očiju, usana i na čelu, koje su najvidljivije kada je suvoća u pitanju. Hidratantne kreme i tonici treba da budu vaše tajno oružje naročito u hladnijim danima za negu lica.

Ulje za lice
Kako bi se dodatno izborili sa problemom suve kože sklone perutanju iskoristite ulje za lice. Nekoliko kapi biće sasvim dovoljno kako bi vaša koša bila dovoljno elastična, nahranjena i spremna za nanošenje pudera.

Dobro utapkajte puder

Pri nanošenju pudera pobinite sa da blago vlažnim sunđerom za šminkanje dobro utapkate svaki pedalj lica. Dakle bez poteza razmazivanja i višeslojnih nanosa koji će nesumnjivo pre ili kasnije da popucaju na vašoj koži.

Posebno obratite pažnju na regiju oko očiju, usana i na čelu, koje su najvidljivije kada je suvoća u pitanju.

Uklonite višak

Ako vam se čini da ste preterali sa količinom pudera, nema mesta za zabrinutost. Jednostavno iskoristite sunđer za šminkanje, i blagim potezima uklonite višak. Sve što nije potrebno na licu, ne treba tamo ni da bude, a višak pudera naročito.

Pročitajte još: Hladni dani su stigli: Primenite ZIMSKI REŽIM nege kose

Izbegavajte višak pudera na regijama gde postoje fine linije

Suprotno mišljenju pripadnica lepšeg pola da je sve fine linije na licu neophodno prekriti puderom, stručnjaci savetuju da je manje zapravo više. Sve regije na licu na kojima su prisutne fine linije potrebno je tretirati štedljivo, na samom kraju nanošenja pudera na ostatak lica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas