Oglas
· · Komentari: 0
nega

Kako peškiri, jastučnice i posteljina utiču na probleme sa kožom?

Kada je reč o aknama i drugim problemima sa kožom, nažalost mnogo faktora tome doprinosi, a jedan od njih su materijali koji dolaze u kontakt sa licem i telom.

1617729466_Depositphotos_140967140_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nekoliko stručnjaka je otkrilo smernice za pranje peškira i posteljine, a pomažu u sprečavanju ili ublažavanju problema s kožom. Za početak, kažu kako ne treba da prođe više od dve nedelje između pranja posteljine, peškira, pidžama, grudnjaka i svega ostalog što se inače koristi više od jednom pre pranja. Ipak, ako imate problema sa kožom, stručnjaci preporučuju malo "rigorozniji" raspored pranja, kako biste eliminisali jastučnicu, posteljinu i peškire kao potencijalni izvor problema sa kožom, evo koliko često treba da ih perete.

Pročitajte još: ODUŠEVILA HILJADE ŽENA: Majka pokazala kako joj izgleda stomak posle tri trudnoće (FOTO)

Jastučnice

Posteljina
Savetuje se da se pripazi na odabir materijala, ali nije potrebno da se peru često kao jastučnice. Prema mišljenju stručnjaka, jednom nedeljno trebalo bi da bude sasvim dovoljno. Bitno je da se bira prozračna posteljina koja neće da sakuplja bakterije, grinje, mrtve ćelije kože i ulje.

Bakterije, ulja, ostaci proizvoda za negu kože i kose, svi završe na jastuku preko noći i mogu da doprinesu aknama ili iritaciji. Da bi izbegli ili umanjili ovaj problem, stručnjaci predlažu da jastučnicu promenite svaki dan ili je barem okrenete na drugu stranu i zamenite svaki drugi dan. Takođe, ako koristite puno proizvoda za negu kose, predlaže se da je zavežete u majicu ili turban kako ne bi završili na jastučnici. Omekšivače takođe preskočite prilikom pranja ako je koža sklona alergijskim reakcijama jer mirisi mogu da izazovu iritaciju. Takođe se preporučuje upotreba jastuka od prirodnih vlakana poput pamuka ili svile koji omogućavaju koži da diše.

Peškiri za tuširanje

Da budete sigurni da peškiri za tuširanje ne uzrokuju probleme sa kožom, treba da ih menjate nakon 2 ili 3 pranja. Takođe, nakon svakog pranja treba dobro da ih osušite na vazduhu.

Pročitajte još: Prirodno rešenje za STRIJE: Probajte šećer i vitamin A

Peškiri za lice

Za razliku od onih za tuširanje, peškire za lice treba ipak malo češće da menjate, pa stručnjaci savetuju zamenu nakon svake upotrebe.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas