Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Kako šargarepu iskoristiti kao dodatak jelu ili samostalno jelo, otkriva nam baka Jela (FOTO/VIDEO)

Šargarepa i belo meso savršen spoj.

1614069454_20210218_132237.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 1/2 kg šargarepe
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veza belog luka
  • 1 crvena paprika
  • so
  • biber
  • beli luk
  • ulje maslinovo

Pročitajte još: Projice sa kačkavaljem su recept dana: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju (FOTO)

Priprema:

Na ulju propržiti seckn mladi crni luk, pa dodati seckan beli lik i papriku. 

Foto: Privatna arhiva

Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.

Pročitajte još: Današnji predlog za ručak: Pomfrit, varivo i bečka šnicla (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Baka Jela je šargarepu servirala uz pileće bele šnicle.

Pročitajte još: Čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo (FOTO/VIDEO)

Evo recepta i za šnicle:

Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti belim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti. 

Foto: Privatna arhiva

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno seckanim belim lukom. Fantaszija ukusa, uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas