Oglas
· · Komentari: 0
zanimljivo

Kako se negovala Merlin Monro? Otkriven apotekarski recept

Neka njena pravila primenjujemo i danas.

1608731611_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/You Tube/ Marilyn Monroe Video Archives
Oglas

Merlin Monro važi za simbol lepote 20. veka, a o njoj se i danas priča.

Tako se u javnosti se pojave njene lične stvari koje se prodaju na aukcijama, a ovog puta je oktkriven apotekarski recept za negu lica koji joj je prepisao mađarski dermatolog Erno Lazlo.

Ključni deo recepta, naveden na dnu pisma, jeste lista namirnica koje treba da izbegava, a naveo je orašastie plodove, čokolade, masline, ostrige i školjke.

Pročitajte još: Drastična promena imidža: Lepa Brena sada izgleda ovako (FOTO)

- Kada je koža suva i izgubi puno vlage, ona je sklonija jačim upalama. Ono što jedemo i šta naše telo apsorbuje pokazuje se na našoj koži - kazala je Džuli Rusak, dermatolog koja je proučavala ova uputstva.

Dermatolog Lazlo je glumici zabranio i da unosi mnoge namirnice koje sadrže veliku količinu soli. 

Foto: Deposit

- So treba da smanjite u svojoj ishrani, jer ona utiče na zadržavanje vode, pa koža izgleda otečeno -dodaje Rusak.

Pravilo u vezi sa slatkišima važi i danas.

- Čokolada može biti dobra, ali samo ako je reč o crnoj čokoladi koja sadrži oko 80 posto kakaa. Sve druge vrste sadrže mnogo masti i kalorija i neće vam pružiti antioksidanse i polifenole. Sve što je ispod tog procenta zaista nema dijetetsku vrednost, jer sadrži dodate šećere, mleko i masti - kaže ona.

Pročitajte još: ANA IVANOVIĆ odlučila se za bordo i oduševila izgledom! (FOTO)

Monro je mazala kožu vazelinom.

- Merilin Monro je imala najsjajniju kožu koju sam ikad videla. Ona se jednog dana pojavila u društvu Li Strazberga, a ja sam morala da je pitam šta je radila. Merilin mi je rekla: Trljam celo telo vazelinom i onda svakog jutra napravim toplu kupku u kadi u kojoj provedem tri sata. To daje sjaj mojoj koži - ispričala je američka glumica Rene Tejlor o Merlin Monro.

Ali Rusak ne preporučuje preduge kupke. 

- Previše vode može zaista da isuši kožu. Učim svoje klijente da nanose hidratantnu kremu odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna. Merilin je radila obrnuto, ali ideja je ista: ona je štitila svoju kožu vazelinom. Kad bi se svaki dan kupala tri sata, njena koža bila bi poput suvog grožđa - objašnjava dermatolog Džuli Rusak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas