Oglas
· · Komentari: 0
šećer

Kako se ODUPRETI SLATKIŠIMA: Imamo nekoliko SAVETA

Svesni smo manje ili više uticaja koji šećer ima na naš organizam.

1600429560_cake-1850011_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko se radi o manjim količinama on može da nam popravi raspoloženje i učini da se osećamo zadovoljno, međutim učinak šećera u većim količinama je poražavajući. Čokolade, bombone, keks, lizalice i drugi slatkiši koje obožavamo ne samo da dovode do gojaznosti, lošeg stanja sa našim zubima, kosom, kožom, noktima, već i veoma zavisno deluju na naš mozak.

Čak i kada znamo to sve, postavlja se pitanje – šta uraditi kako bismo se odupreli uspešno želji da nešto slatko pojedemo? Postoje mali trikovi koje vam danas okrivamo, u želji da sačuvate vaše zdravlje i lep izgled.

Pokušajte da izbegavate unos šećera u tečnom obliku

Foto: Pixabay

Ovo se pre svega odnosi na gazirane sokove i one koji u sebi sadrže veće količine šećera. Često konzumiranje ove vrste napitaka u velikoj meri dovodi do dijabetesa (tip 2) i problema sa gojaznošću. Kada ste žedni, obična voda je najbolje rešenje.

Pročitajte još: Koliko često treba MENJATI ČETKICU ZA ZUBE i gde je nikako ne treba DRŽATI? Važno je zbog ZDRAVLJA

Eliminišite skrivene šećere u svom okruženju

Ukoliko za doručak jedete žitarice, obratite pažnju na količinu šećera koja se nalazi u istima. Voćni jogurti su takođe izvor skrivenih šećera. Fokusirajte se umesto toga na viši procenat proteina i ugljenih hidrata.

Češće upotrebljavajte cimet

Umesto običnog šećera odaberite cimet. Možda će vam šećer prvobitno nedostajati ali je cimet daleko zdravija varijanta koju možete odabrati.

Foto: Pixabay

Ako čeznete za slatkišima, posegnite za četkicom za zube i pastom

Neverovatno je kolika promena će uslediti kada operete zube. Svežina u usnoj duplji, kao da šalje implus mozgu da odustane od potražnje za šećerom. Ako nemate pribor za pranje zuba pri ruci dovoljna će biti i žvakaća guma bez šećera.

Pročitajte još: Zaštitite se od BAKTERIJA u JAVNIM TOALETIMA: Šta nikako ne smete da radite

Napravite sami osvežavajući napitak

Ako vam se ne pije obična voda, tu su uvek citrusi koji vam mogu utoliti žeđ i udaljiti vas od potrebe za šećerom. Limun, grejpfrut, pomorandža ili mandarina – izbor je na vama.

Odaberite prirodne začine

Kada želite da zasladite neko jelo posegnite za medom umesto šećera.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas