Oglas
· · Komentari: 0
možda pomogne

Kako se osloboditi zavisnosti od ŠEĆERA?

Preporuka je da na dnavnoj osnovi odrasle osobe ne konzumiraju više od 6 kašičica šećera, međutim realnost je znatno drugačija.

1607002011_Depositphotos_42801401_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Većina odraslih u proseku konzumira 22 kašičice šećera dnevno, a deca neverovatnih 34! Kao rezultat toga sve veći broj mladih je sklon gojaznosti, dijabetesu i problemima sa srcem. Jasno je da je šećer oličenje – slatkog otrova, zbog čega je važno na vreme prepoznati oblik zavisnosti koji je razvijen i pristupiti – detoksikaciji od šećera.

Ako se opredelite za eliminaciju velike količine šećera u vašem životu, trebaće vam razrađena strategija. Odsustvo velike količine šećera u organizmu, pomoći će pre svega da se vaše nepce "resetuje", kao i da se nivo šećera u krvi reguliše. Osim toga imaćete znatno manju želju za prerađenom hranom.

Pročitajte još: Napitak za dobar dan: Kako da napravite kombinaciju koja čuva zdravlje i podiže energiju!

Šta previše šećera čini našem telu?

Nakon što ste pojeli omiljeni slatkiš – čokoladu, keks ili sladoled, osećate se istog časa neverovatno zadovoljno. Uticaj šećera na organizam čoveka je izuzetno opasan, čak do te mere da naučnici tvrde da pokreće iste neurološke puteve kao i droga. Šećer je po njihovim rečima najučestalija supstanca koja izazova zavisnost, a koja se konzumira legalno širom sveta.

Foto: Pixabay

Eliminišite ga u kuhinji

Obratite pažnju na sokove
Kada želite da se oslobodite zavisnosti od šećera treba da vodite računa o tome šta pijete. Svi industrijski sokovi sadrže u sebi šećer. Samim tim kada ste žedni obična voda je najbolje rešenje. Ako vam se piju sokovi, potrudite se da ih uz pomoć sokovnika napravite sami.

Izbacivanjem šećera u svim oblicima iz vaše kuhinje (i ostave) nećete moći da padnete u iskušenje da posegnete za kockicom čokolade kad god vam je dosadno. Posebno obratite pažnju na hranu koja u sebi sadrži skriveni šećer. Zamenite slatkiše svežim voćem, povrćem i orasima.

Dodajte proteine svojim obrocima

Proteini su teži za varenje i samim tim telu treba više vremena da ih apsorbuje. U tom pogledu duže vremena ćete se osećati sito i nećete imati potrebu za unosom šećera. Jaja, jogurt i mleko za doručak su odlični izvori proteina. Takođe toj listi možete dodati ribu, pečurke, sočivo i pasulj.

Zamenite slatkiše svežim voćem, povrćem i orasima.

Pročitajte još: Kako da se nivo HOLESTEROLA reguliše na prirodan način?

Zdravi ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati su dobri dokle god je reč o njihovim složenijim oblicima. Dijetetska vlakna su složeni ugljeni hidrati kojih ima u povrću, voću, žitaricama i semenkama. Ova vlakna povećavaju nivo sitosti i smanjuju potrebu za šećerom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas