· · Komentari: 0
trening

Kako se pravilno izvodi IZDRŽAJ? Pratite pravila i imaćete TRBUŠNJAKE KOJE STE ŽELELI

Vežba izdržaja brzo dovodi do ravnog stomaka, ali samo ako se izvodi pravilno.

1597566966_plank-2054729_1280.jpg
Foto: Pixabay

"Zadržavanje ispravnog izdržaja ceo minut pokazuje vašu sposobnost da ispravno upotrebite glavne mišiće i kontrolišete ih otprilike onoliko dugo koliko biste izvodili i neku drugu vežbu", rekao je personalni trener Dag Sklar iz NJujorka.

Pročitajte još: Napravite RUSKI ZAOKRET i rešite se SALA NA STOMAKU: Vežba sa kojom "GORE" svi trbušni mišići (VIDEO)

Pravilno izvođenje
Šta je pravi izdržaj objasnio je i autor više programa za vežbanje Albert Metani: ruke su u širini ramena, prsti su rašireni, zglobovi su pod pravim uglom, a ramena direktno iznad zglobova. Istegnite se što je više moguće, ramena držite što dalje od ušiju. Noge i stopala neka budu spojeni. Stisnite mišiće zadnjice i stomaka, tako da su kukovi spušteni, a donji deo leđa ravan. Vrat držite u neutralnom položaju.

Kod izvođenja ove vežbe takođe postoji rizik od povreda iako deluje vrlo jednostavno. Ako pustite da vam kukovi "propadnu", mogli biste da preterano istegnete kičmu i time izazovete bolove u kičmi, objašnjava Sklar i savetuje da, kada radite izdržaj, zamislite ravnu crtu koja vam prolazi kroz telo, od ušiju, preko ramena, kukova, kolena sve do zglobova.

Za početak 3 izdržaja od po 10 sekundi!

Ako vam je održavanje ovog položaja teško jer ste na početku ne odustajte već počnite sa kratkotrajnom vežbom, u trajanju od 5 do 10 sekundi, Kako vam forma bude rasla, a držanje postaje sve bolje, postepeno produžite vežbu. Prvi je cilj da napravite tri izdržaja u trajanju od po 10 sekundi, a onda vidite da li biste mogli da izdržite i duže.

Pročitajte još: Ako ste MALAKSALI neophodan vam je ČUDOTVORNI NAPITAK: Napravite ga SAMI

Metani preporučuje da ukoliko ste već u formi pojačate vežbu nekim pokretom. Na primer da pokušate da dodirnete rame suprotnom rukom ili da pokrenete noge kao da se penjete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.