· · Komentari: 0
CIGARETE

Kako ukloniti miris cigareta iz svih delova kuće? Pozovite u pomoć SODU BIKARBONU!

Svi se užasavamo neprijatnog mirisa kada otvorimo vtrata svog doma, a zapljusne nas miris duvanskog dima.

1615795132_79d7ef9fb6f7d7cbab73e3ca11bca4c98f89402f.jpg
Foto: Depozit

I koliko god provetravali, prskali osveživače, taj miris se prosto uvuče u stvari i nemoguće ga je ukloniti.

Probajte par korisnih saveta, za koje kažu da su svakako pomogli, pa se nemoguća misija uklanjanja najodvratnijeg mirisa ipak ostvarila. Evo par predloga:

Otvorite širom prozore

Nabavite prečišćivač vazduha i koristite ga nekoliko dana. Bocu s raspršivačem napunite esencijalnim uljem pa naprskajte nameštaj, unutrašnjost ormara i tepihe.

Tepih

Veću količinu sode bikarbone pospite po tepihu i stazama. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta, pa usisajte. Soda će ukloniti neprijatan miris i iz najdubljih delova tepiha. Ako se u vašem domu godinama konzumiraju cigarete, verovatno ćete ovo morati da ponovite nekoliko puta.

Zidovi

Osim dugotrajnog mirisa, dim će ostaviti i žućkastu nijansu na zidovima. Da biste se rešili i jednog i drugog, nakvasite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i pređite preko svih zidova.

Naravno, pre toga uradite test na manjem delu zida kako biste bili sigurni da čišćenjem nećete oštetiti boju. Zatim, pomešajte jednake delove alkoholnog sirćeta i vode, nanesite na krpu pa još jednom pređite preko svih zidova. 

Tapacirani nameštaj

Primetićete da se s tapaciranog nameštaja najteže i najsporije uklanja miris cigareta. Možete ga prebrisati alkoholnim sirćetom razblaženim u vodi ili posuti sodom bikarbonom, sačekati 24 sata pa detaljno usisati.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.