· · Komentari: 0
NAGRADE

KATARINA je napisala najbolju reportažu o Srbiji i dobila nagradu BILJANA BOSNIĆ

"Fondacija Biljana Bosnić" ove godine prvi put dodeljuje nagrade za najbolje turističke reportaže, a uručene su onlajn.

1595421562_BiljanaEipat.jpg
Biljana Bosnić Ognjenović Foto: Privatna arhiva

Prva ceremonija dodele nagrada "Biljana Bosnić Ognjenović" za najbolje putopise o Srbiji i Egiptu održana je putem Zum aplikacije. Svečano uručenje nagrada i plaketa biće održano krajem septembra, na Svetski dan turizma u rezidenciji egipatskog ambasadora.

Pročitajte još: SVE JE JASNO: Evo zašto su Grci zatvorili granicu sa SRBIJOM

Katarina i Dolores
Prvo mesto za najbolji putopis o Srbiji, novčanu nagradu od 100.000 dinara podelile su Katarina Tomović za putopis "Oblaci koji žive samo nad Dunavom" i Dolores Vukanović za putopis "Naš Beograd dušu ima".

Biljana Bosnić Ognjenović je bila jedna od najboljih mladih turističkih novinarki. Pisala je i uređivala časopis "Turistički svet 10 godina.

Nagrada je ustanovljena kao uspomena na Biljanu.

Nakon njenog preranog odlaska, porodica je osnovala Fondaciju sa njenim imenom radi očuvanja uspomene na Biljanu, nastavljajući misiju koju je Biljna započela.

Ceremoniji su prisustvovali članovi diplomatskog kora, takmičari, predstavnici medija, Biljanini prijatelji i članovi Biljanine porodice. Pobednike su proglasili NJ.E. ambasador Egipta, gospodin Amr Aljovaily i dr Miloš Starović, direktor "Bank of Amerik".

Nagradu su dobili radovi pod nazivom "Egipat viđen očima Srbije" Foto: Piksabej

Specijalne nagrade ambasade Egipta - putovanje u Egipat na sedam dana, osvojili su, novinarka "Večernjih novosti", Aleksandra Mikata i Miloš Todorović, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Brazilac je dobio specijalnu nagradu za tekst "Šta me je Srbija naučila".

Fondacija "Biljana Bosnić Ognjenović", dodelila je još tri specijalne nagrade koje su osvojili: Maksim Ristić, za "Putopis putnika namernika", Tiago Fereira, za tekst "Šta me je Srbija naučila", i Milica Brković, za tekst "Sa Ovčara i Kablara pesma stara".

Pročitajte još: ŠTA SRBIN GUGLA? Pretražuju ITALIJU, ali u 2021. godini SANJAJU da otputuju na OVU DESTINACIJU

Svi pobednički radovi će biti objavljeni u časopisu "Turistički svet". Stručni žiri pri izboru pobedničkih radova bili su: LJiljana Rebronja, osnivač i glavni odgovorni urednik časopisa "Turistički svet", Dragan Bosnič, fotoreporter i pisac i dr Branko Rakić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.