Oglas
· · Komentari: 0
STOGODIŠNJACI

KLAUDIJA je proslavila 100. rođendan, gipka je kao SPORTISTA, a ima PRITISAK kao KOSMONAUT - Ovo je njena TAJNA

Klaudija Stepanova proslavila 100. rođendan, "gazi" drugi vek i otkirva tajnu vitalnosti i dugog života.

1596522981_Klaudija2.png
Foto: Ruski travar
Oglas

Sa sto godina ona ima takvu gipkost tela da izaziva divljenje sportista i jogina, i ima idealan krvni pritisak da je porede sa kosmonautima.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Klaudija Stepanova iz Nižnjeg Novgoroda proslavila je stoti rođendan u društvu porodice i novinara kojima je lično spremila kolače! Svi gosti su bili zadivljeni, a baka i srećna i skromna, nije sedela skrštenih ruku.

Bakine ćerke imaju po 80 godina i loše zdravlje.

- Sve sama radim, vidite, mogu i da skuvam i da operem i krećem se normalno, hvala Bogu na dobrom zdravlju kojim me je opremio i pustio da živim i uživam u ovome životu zemaljskom. - rekla je bakica donoseći gostima posluženje.

Sama kuva, peče kolače, sprema po kući Foto: Ruski travar

Pročitajte još: Imate 50 godina i UMORNE OČI? Evo načina da postanu ŠIROM OTVORENE

Baka Klaudija ima dve kćerke, obe bake u osamdesetim, sa ne tako dobrim zdravljem i elanom za kretanje.

NJena kćerka Svetlana Falina, koja se bliži osamdesetom rođendanu, kaže da Klaudija nikada ne spava popodne, da ponekad prilegne pola sata da se odmori i isrpavi leđa, ali ne više od toga i da nikada ne zaspi. Ustaje rano, rano leže i ceo dan se kreće.

Uvek je u pokretu, sama čisti, prostire veš.
Neverovatna energija
Klaudijina energija je neverovatna i svi misle da je ona dovela do 100. rođendana, koji je zadivljujući.

- Ona je uvek u pokretu i stalno nešto radi ili čisti ili briše po kući, prostire veš - kaže druga kćerka Irina Galkina.

Tačnije, obe ćerke znaju da je baš rad i kretanje glavni razlog dugovečnosti ove žene. Ipak, ni to nije glavna priča o stogodišnjakinji.

Ova baka radi jogu i vežbe svakoga dana punih pedeset godina i može da uradi ono što ne mogu ni njene kćerke ni unuke, a ni mnoge devojke. Ona se bez problema saginje, bez savijanja u kolenima i dlanove obe ruke polaže na pod.

Svakog dana vežba i gipkija je od devojaka Foto: Ruski travar

Vežba jogu svakog dana po nekoliko puta. Radi i druge vežbe, a njene ćerke to ne mogu. One ne mogu dlanovima da dotaknu pod.

- Glupo je reći, stigle nas godine i starost, kada gledamo da naša majka tu vežbu sa lakoćom izvodi - kažu one.


NJena životna parola je: "niko od fizičkog rada nije umro. Od ležanja jeste"
Pije vino, jede slatkiše
Osim fizičkog rada, ona preporučuje sport, plivanje, bilo koju sportsku aktivnost. Hrana je, kaže, umerena i sasvim obična, ruska, naravno tu i tamo po koja čaša vina i to je to. Jede normalno i slatkiše, pojede i masno, nema problema sa holesterolom i trigliceridima.

Klaudija Stepanova ima jednu poslovicu koju stalno ponavlja i koja je odraz njenog duha i rada. Ona kaže:

- Niko od fizičkog rada nije umro. Od ležanja jeste - kaže ona i savetuje još: - Radite što više, i ne štedite sebe. Rad će vam doneti dobrobiti.

Pročitajte još: Šest SAVETA koji će vam pomoći da doživite STOTU

Ali još jednu tajnu ima stogodišnjakinja. Ona kaže da se u njenoj glavi dešava neverovatan proces. NJen um je prestao da broji godine kada je imala 50.

- Ustajem i ležem s mišlju da imam pedeset godna. Tako se i osećam - kaže stogodišnja Klaudija Stepanova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas