Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠ

KNEDLE na drugačiji način: Medena poslastica sa MAKOM, kuvana NA PARI (RECEPT)

Probajte ovaj starinski recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

1623230227_dumplings-5724553_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Slatke knedle ne moraju uvek da se prave od krompira. Ovo je mnogo jednostavniji recept za pripremu slatkih knedli, koje su podjednako ukusne kao tradicionalne.

Sastojci za testo:

500 grama oštrog brašna
kesica kvasca
2 jaja
50 grama šećera
so
kora od limuna
100 grama maslaca
150 ml mlakog mleka
200 grama meda ili džema od kajsije

Sastojci za preliv:

mak
šećer u prahu
100 grama istopljenog maslaca

Pročitajte još: ŠTO ŠARENIJE, TO UKUSNIJE: Recept za jednostavan, a efektan ZEBRA KOLAČ (FOTO)

Priprema:

U dubljoj posudi polovinu brašna pomešajte prvo s kvascem iz kesice, pa dodajte jaja, šećer, malo soli, rendanu limunovu koru, rastopljeni maslac i mlako mleko.

Pomoću noža izmešajte sve sastojke i postepeno dodajte drugu polovinu brašna. Zatim nastavite da mesite testo rukom. Kada ga umestie, prekrijte testo krpom i ostavite da naraste 30 minuta.

Pročitajte još: Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)

Nakon što je testo naraslo, podelite ga na osam jednakih delova. Svaki deo malo spljoštite, i u sredinu stavite punu kašičicu meda ili džema, i oblikujte loptaste knedle.

Tako oblikovane, ostavite knedle da odstoje još 20 minuta, kako bi bile mekše.

Kuvanje knedla na pari je vrlo jednostavno

U široku posudu sipajte vodu, pokrijte je gazom, koju treba zategnuti i čvrsto zavezati oko šerpe.

Pročitajte još: LEDENE KOCKE sa KOKOSOM: Ovaj kolač BEZ PEČENJA uspeva SVIMA! (RECEPT)

Kad voda proključa, na gazu poređajte 3 ili 4 knedle, pa ih preklopite dubljom posudom iste veličine i kuvajte tako oko 10 minuta.

Vruće knedle prelijte otopljenim maslacem, i pospite šećerom u prahu i makom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas