Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Knedle sa ŠLJIVAMA i KAJSIJAMA: Uz ovaj recept sa tačnim merama ne možete pogrešiti (FOTO/VIDEO)

Napravite najbolje knedle!

1626503189_20210716_154003.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Danas se u bakinoj kuhinji spremaju najukusnije knedle sa šljivama i kajsijama, a zahvaljujući ovom receptu sa tačnim merama, knedle će uspeti svima, pa i onima koji ih prvi put prave.

Pročitajte još: Ko bi odoleo ovom desertu: SLATKA SARMA gotova za 15 MINUTA (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

450- 500 gr krompira
180 gr brašna
1 jaje
nekoliko šljiva
par kajsija
100 gr prezli
malo soli
ulje
vanilin šećer

Priprema:

Krompir u ljusci prvo skuvati, potom oguliti ljusku, pa izgnječiti viljuškom. Krompiru dodati jedno jaje, kašiku ulja, malo soli i sve izmiksirati.

Potom dodati brašno (jer testo bude mekše) i umesiti rukama. Ruke pobrašnjiviti, vaditi manje komade testa i rastanjiti na dlanu praveći na sredini udubljenje.

Foto: Bakina kuhinja

Staviti po šljivu ili kajsiju bez koštica i sastaviti ivice. Još malo oblikovati rukama u loptu, i poređati u pobrašnjeni poslužavnik.

Knedle potom kuvati dok ne isplivaju i budu mekane na dodir (Aa to je oko 10 min). Nakon kuvanja knedle vaditi rešetkom i uvaljati u pržene prezle.

Foto: Bakina kuhinja

Posuti vanilinim šećerom ili dodati kristal šećera po želji. Preporuka je da se služe tople.

 Ceo način pripreme možete pogledati u videu ispod.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas