· · Komentari: 0
NEPRIMERENO

Mama napala učiteljicu jer ne posvećuje dovoljno PAŽNJE njenom sinu, a odgovor ju je ostavio bez teksta

Jedna mama objavila je post o tome kako učiteljica njenog sina, dečka koji ima ADHD, ne uspeva da održi njegovu pažnju

1608639785_Depositphotos_4759508_s-2019.jpg
Foto: Depozit

 Mama se na jednoj društvenoj mreži požalila na učiteljicu svog sina, koja joj je, kako je napisala, poslala neprijatan imejl, ali pratioci je nisu podržali - naprotiv, osudili su majku.

U postu, koji je nepotpisan, mama je objasnila da se njen sin muči u školi i da ga učiteljica često uhvati kako igra igrice, umesto da se koncentriše na nastavu. Ona je rekla da njen sin ima ADHD i anksioznost i zato zahteva stalne podsticaje kako bi održao pažnju.

Pročitajte još: Ako se dete PLAŠI MRAKA, postoji pet mogući rešenja za prevazilaženje straha!

Ona krivi učiteljicu za to što je dete nezainteresovana na nastavi jer mu se ne posvećuje dovoljno. Kaže da se više puta žalila tako što je slala poruke putem imejla, a nedavno je dobila njen odgovor, za koji smatra da je nepristojan, te ju je prijavila.

Studije su pokazale da je ADHD sindrom češći kod dečaka

U žalbi je napisala: 

- Učiteljica, po mom mišljenju, nije dovoljno zrela da bi joj se poverila odgovornost da uči decu. Izgleda kao da ima 20 godina. Već sam nekoliko puta supala u kontakt sa njom i rekla mi je samo da ga ja pratim i podstičem. Sve to radim, ali on ne napreduje.

ADHD sindrom
Hiperaktivnost je poremećaj pažnje praćen psihomotornim nemirom.Poznat je još pod imenom ADHD sindrom (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Danas se smatra kako čak 3 – 5 posto školske dece ima simptome hiperaktivnosti. Jednostavnom računicom dolazimo do toga da je u odeljenju od 30 učenika jedno ili dvoje dece hiperaktivno.

Pročitajte još: Stručnjaci objasnili: Zašto je loše da ljubite decu u usta

Posle ovih poruka učiteljica je upitala majku deteta da zajedno naprave plan rada sa njim, na šta majka nije pristala, napisavši joj da mora da obavlja svoj posao. Kaže kako je isuviše bila strpljiva. Zatim, majka šalje još jedan mejl u kojem je upozorava na njegov problem sa pažnjom, na šta je dobila veoma neprijatan odgovor. Ona je podelila mejl u kom je bio učiteljičin odgovor:

- Dosta mi je više vaših mejlova u vezi sa tim. Pokušala sam vam to pristojno reći, ali mi se čini da ne shvatate. Ovo je vaš problem. Ne mogu ništa više da učinim po tom pitanju. Obratila sam vam se sa rešenjima, ali ste odbili. Na vama je da preuzmete kontrolu i zaustavite takvo ponašanje, ja ne mogu ništa više da učinim - napisala joj je učiteljica.

Hiperaktivnost se najčešće prepoznaje tek polaskom u školu.

Pročitajte još: Test za trudnoću, star čak 3.400 godina, POUZDAN je i OTKRIVA pol bebe

Mama je bila uvređena ovakvim odgovorom, jer, kako kaže - učiteljica ocenjuje njenu roditeljsku sposobnost - zbog čega smatra da nema potrebe da sarađuje sa njom.

NJenu objavu videlo je više od šest hiljada ljudi, a više od dve hiljade je imalo neki komentar - većina je stala na stranu učiteljice sa komentarima da je na majci da pravilno odgaja dete, kao i da ona brine o tome da njeno dete ne koristi telefon na času kao i da se prst ne upire na učiteljicu nego na sebe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.