· · Komentari: 0
ŽENSKI TRIKOVI

Ko još ima vremena ZA ČIŠĆENJE? Pet saveta za BRZO pospremanje kuće

Dugo radno vreme, prekovremeni rad i sve ubrzaniji svakodnevni život ne ostavljaju mnogo prostora za posvećivanje pažnje raspremanju i čišćenju kuće.

1602229798_ciscenje-kuce.jpg
Foto: Pixabay

Svakoj ženi, ali i muškarcima saveti za jednostavno, brzo i ekonomično raspremanje i čišćenje kuće preko su potrebni, posebno kada su tokom cele radne nedelje fokusirani na svoje poslove i nemaju mnogo slobodnog vremena.

Pročitajte još: Mornarsko plava i tapete za stvaranje ELEGANTNOG DOMA

Donosimo vam jednostavne savete kakako da pristupite procesu čišćenja, ubrzate ga i sačuvate svoje vreme za odmor.

1. Čistite u smeru kazaljke na satu. Počnite od šporeta i krećite se u smeru kazaljke na satu u vašoj kuhinji.

Pročitajte još: Tri dobitne kombinacije: Kako najbolje nositi SAKO SA FARMERKAMA I PANTALONAMA (FOTO)

2. Čistite od vrha prema dole. Obrišite aspirator iznad šporeta pre nego što očistite površinu za kuvanje. Obrišite radnu površinu, sto i stolice pre nego što pređete na pod.

3. Prvo suvo, a zatim mokro čišćenje. Pokupite mrvice i prašinu krpom pre nego što površinu prebrišete vlažnom krpom. Za pod koristite metlu ili usisavač pre nego što pređete na mokro pranje.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: UŽIVAJTE u jesenjoj ČAROLIJI: Ukrasite BUNDEVAMA, bršljenom i orasima vrata, BALKON ili vrt (FOTO)

4. Smanjite kretanje. To znači da razvijete način čišćenja kojim ćete smanjiti neprestano hodanje napred-nazad. Ukoliko morate premestiti mnogo stvari sa police kako bi je očistili, smestite ih u kutiju. Jednom kada završite sa čišćenjem, možete ih sve zajedno vratiti nazad.

Pročitajte još: Koje CIPELE ste obuli danas? Evo šta OBUĆA OTKRIVA O VAMA

5. Neka sredstva za čišćenje obave teži posao. Nanesite sredstva na sve površine i pustite ih neka deluju pre nego što površinu prebrišete krpom. Počnite od polica u kuhinji, nastavite nanositi sredstva po drugim aparatima u smeru kazaljke na satu sve dok ne dođete do poda. To je optimalno vreme da sredstvo deluje i tada možete početi sa brisanjem, istim putem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.