Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Ko kaže da je ograničeno kretanje u vreme korone? Postoji bar 100 načina da se SADA otputuje

LJubitelji putovanja ne grizite nokte dok sedite u izolaciji, već pljunite u šake i prionite na posao.

IMG_20190728_142157.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Lepota putovanja nije u samom putovanju, već i u pripremama. To podrazumeva detaljan odabir mesta na koje turista želi da otputuje, šta će da ponese i šta želi da vidi.

Pročitajte još: Zbog Agate Kristi svi idu u Egipat, da li znate ko je kriv što svi vole Istanbul? (Foto/Video)

1. Napravite spisak

U poslednje vreme je bilo izuzetno moderno napraviti spisak "50 mesta koja želim da vidim do 50. godine". Koliko god trenutno imali godina - počnite da ga sastavljate. Nije važno ni da li ćete ga popuniti, važno je da spisak sastavite i da kada odlučite da uplatite jeftino letovanje u Grčkoj još jednom razmislite da li je bolje uštedeti i otići na jedno, pravo putovanje koje ste oduvek želeli.

Proučite gde su putovale poznate ličnosti, pa im ukradite ideju!
Bez iznenađenja
Kad odaberete mesto gde želite da putujete, detaljno upoznajte odredište, nađite cene prevoza i pića, odštampajte mapu i proučite na kakve izlete može da se ode. Ako sutra zaista otputujete - to će vam biti najbolje putovanje.

2. Čitajte knjige

Ovo je oduvek bio najbolji i najjeftiniji način putovanja. Najbrži način da se vidi Kina su knjige: "Dobra zemlja" Perl Bak ili "Šangajska princeza" Danajan Čen. Odaberite gospođu Čen, jer je ona bila ambasador turizma u Kini.

Otvorite atlas ili okrenite globus i doznajte sve o zemlji gde se zaustavi prst! Možda nije nemoguće tamo otputovati!

3. Virtuelna realnost

Zbog globalnog zagrevanja mnogi su turistima ograničila broj poseta. To su uradili Arktik, Maču Pikču, Uluru, ali i Himalaji do kojih ne može svako da dođe. Tamo, ipak, može da se otputuje u svakom trenutku uz pomoć VR. I beogradski Muzej Nikole Tesle je ponudio mogućnost da se uz pomoć VR virtuelne realnosti vidi naučnikov studio na Long Ajlandu. Sam aparat košta manje od 1.000 dinara.

Plaža čeka turiste Foto: A. M.

4. Rezervišite ležaj

Verovali ili ne, ali za mnoga putovanja se čeka po najmanje godinu dana. Takav je slučaj, recimo, sa Orijent-Ekspresom. Ili putovanjem oko sveta. Zamislite da putujete sledeće godine.

5. Gledajte filmove

Film "Turista" je najbrži način da se vide lepa mesta i ujedno pomisli: "Dobro je što sam kod kuće!" Filmovi mogu da inpirišu i daju zanimljive ideje.

Pružite šansu svojoj zemlji, jer mnoga lepa mesta mogu se videti i u Srbiji, a najbezbednije je putovati po domovini.

6. Birajte hotel

Istražite hotele u kojima ste oduvek želeli da boravite. Sigurno će biti primamljivih popusta kada prestane zabrana kretanja. I tada reagujte brzo.

Pročitajte još: Da bi ih pratila sreća u Rimu turisti bacaju novčiće u fontanu, u Moskvi maze bronzanog psa, a znate li šta rade u BEOGRADU?

7. Otputujte odmah

Ne morate da čekate da se otvore granice, otvorite Google Earth i otputujte istog trenutka na mesto koje želite da vidite.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas