· · Komentari: 0
VITKE

Koja fizička aktivnost sagoreva najviše kalorija? Zaboravite šetnju i kupite rukavice za BOKS

Verovali ili ne, ali aerobik sagoreva manje kalorija od plivanja!

1614966977_Depositphotos_172208924_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Lepo vreme mami nas napolje, ali i podseća na to da će uskoro proleće, a za njim i leto, godišnja doba u kojima se najbolje vidi u kakvoj smo fizičkoj formi. S obzirom na to da svi, prirodno, želimo da budemo u najboljoj, korisno je da znamo koliko kalorija možemo da potrošimo tokom određene fizičke aktivnosti, pa da i to uzmemo u obzir prilikom odabira one koju ćemo redovno praktikovati.

Pročitajte još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

Na prvom mestu nalazi se boks, kojim se, u proseku, tokom jednog sata intenzivnog treninga, izgubi i do 800 kalorija. Za njim je, kod nas manje popularan, skvoš, kojim se gubi 50 kalorija manje, a sledi ga “običan” tenis sa 700 kalorija.

Boks troši 800, skvoš 750, a tenis i bicikl po 700 kalorija.

Isti broj kalorija troši i vožnja bicikla, kojom će žene, u proseku, za jedan sat sagoreti oko 700, a muškarci 800 kalorija. Uz to, tokom vožnje vašeg dvotočkaša uživaćete u prirodi, istovremeno prikupljajući preko potreban D vitamin. Vožnja sobnog bicikla, umerenim tempom, odnosno naporom, ukloniće oko 500 kalorija za 60 minuta, dok jačim tempom možete da sagorite i do 740 kalorija.

Pročitajte još: Ovih pet vežbi treba da rade svi koji sede ispred kompjutera, a naročito oni koje bole kolena

Muškarci troše više kalorija dok vozi bicikl od žena Foto: Depozit

Osim što efikasno sagoreva kalorije, 700-800 za sat, plivanje opušta telo i lako oblikuje mišiće, pa je često na prvom mestu prilikom izbora sportova, kod oba pola, a leptir stilom sagorećete najviše - čak 770 kalorija, jačajući ramena i leđa, pre svega.

Pročitajte još: Ustanete i krcnu zglobovi? Počnite sa ovim lakim vežbama dok ne bude kasno

Plivanje bolje od aerobika
Mada deluje kao da se njime sagoreva neverovatno mnogo kalorija, aerobik, i to onaj intenzivniji, u najboljem slučaju “odneće” za jedan sat samo njih 500, dok ćete akvabikom, za isto vreme, izgubiti 280.

Svakako manje opuštajuće, ali zato dinamičnije i odlično za kardiovaskularni sistem je preskakanje konopca, kojim će muškarci tokom sata izgubiti oko 850, a žene 100 kalorija manje.

Trčanje troši 500 kalorija, a šetnja i akvabik samo 200!

Brzo trčanje, od 13 km na sat, “odneće” vam 710 kalorija, ako smanjite brzinu na 8 km na čas smanjićete i sagorevanje na 500 kalorija, dok se trčanjem uz i niz stepenice “topi” oko 550 kalorija po satu. Pešačenjem, u vidu planinarenja, po manjim usponima, izgubićete 560 kalorija za sat, a običnim hodom, u šetnji, 200.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Od popularnih sportova, rukometom se za jedan čas gubi 840, košarkom 560, badmintonom 316, stonim tenisom 282, a odbojkom, kao i kuglanjem, tek 210 kalorija. Ukoliko imate sreće pa ste na planini i skijate brže i napornije, izgubićete 550 kalorija, dok ćete sporijim i manje zahtevnim načinom ostati bez 350, za sat. Kad smo već kod zimskih sportova, da pomenemo još jedan, klizanje - njime ćete sagoreti 500 kalorija, uživajući u čaroliji na ledu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.