· · Komentari: 0
LETNJA MODA

Koja je idealna dužina ŠORTSA? (FOTO)

Ovo je vodič kako da izaberete idealan model i pravu dužinu šortsa.

1623315096_pjimage.jpg
foto: Piksabej/Piksabej

Šorts je svakako jedan od omiljenih letnjih komada, bez kojeg je nemoguće zamisliti tople dane.

Kraći je od bermuda i praktičniji od suknje. Međutim, mnogi se ne usuđuju da ga nose u svim prilikama, jer su skeptični kada je u pitanju idealna dužina šortsa.

Pročitajte još: TRI MODNA SAVETA za nošenje TEKSAS SUKNJE: Ovo su NEPOGREŠIVE kombinacije u kojima ćete SIGURNO biti primećene (FOTO)

Istina je da se u zvanične institucije ne može ući ukoliko nosite ovaj odevni predmet, jer on otkriva previše kože, pa je to jedan od razloga zbog kojeg je šorts "rezervisan" za kućne i opuštenije varijante.

Stanovnici Australije došli su na ideju kako da u šortsu uđu u svaku zvaničnu instituciju. Ključ je u dokolenicama koje navuku do kraja kolena. Kada izađu iz institucije, čarape jednostavno spuste do članaka. 

Ipak, šorts ne mora uvek otkrivati previše.

Pročitajte još: CRVENA I ROZE: Dobitna kombinacija ovog leta! Evo kako da SAVRŠENO ISKOMBINUJETE ove dve boje

Danas postoji dijapazon modela šortseva i različitih materijala od kojih se prave, tako da se i sa njim može postići odrećena doza ukusa, stila i elegancije, pa se ne mora nositi samo kod kuće, na plaži ili nekoj drugoj opuštenoj varijanti.

Koja je zapravo idealna dužina šortsa?

Odgovor na ovo pitanje zavisi isključivo od vas - u zavisnosti od toga kakva vam je građa, određuje se idealna dužina, kao i model šortsa.

Ukoliko imate izražen stomačić koji biste voleli da sakrijete, najbolje je da izaberete šortseve sa dubokim strukom, i bez dubokih prednjih džepova.

Takođe je važno da izbegavate nabore i falte blizu pojasa, jer su to detalji koji samo uvećavaju ovu problematičnu oblast.

Ako imate široke bokove, birajte šortseve sa elegantnim i jednostavnim detaljima, a izbegavajte  upadljive printove, drečave boje i modele sa bočnim džepovima.

Za vašu građu idealan je model ravnog kroja, sa dužim i širim nogavicama, ali pazite da ne preterate, jer će vas veći šorts dodatno "raširiti".

Šortsevi sa niskim strukom dobro pristaju ženama sa dugim, mršavim nogama, pa je za njih idealan kraći i uži model, jer ako pokažu butine, noge će im izgledati punije.

Zanimljivi detalji, atraktivni printovi i jake boje su i te kako poželjne.

Naravno, kada je dužina u pitanju, treba voditi računa da šorts ne bude prekratak, kako ne bi ličio na donji veš.

Kratke noge nisu "zabrana" za šortseve. Naprotiv, poželjno je odabrati kraći šorts, kako bi vas vizuelno izdužio.

Šorts sa vertikalnim detaljima kao što su nabori ili vertikalne pruge, takođe može stvoriti dobar vizuelni efekat i učiniti da vam donji deo tela izgleda duže.

Preporučuju se i svetlije nijanse šortseva slične boji kože, poput bež ili smeđe, jer noge na taj način neće biti "isečene" kontrastom, kao što je to slučaj sa crnom ili teget bojom šortsa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.