· · Komentari: 0
ishrana

Koje vreme nije dobro za DIJETU? Prvo je stresni period

Nije svaki trenutak dobar za početak dijete.

1619596458_Depositphotos_243599470_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Odluka da započnemo dijetu nikad nije laka Ako nam još ne krene za rukom da ubrzo počnemo da gubimo kilograme, pa odustanemo, onda ulazimo u začarani krug u kom se mršavljenje čini nemogućom misijom. Američki psiholozi tvrde da nije svaki trenutak pravi da promenimo režim ishrane, ali da u ova 3 slučaja posebno dobro razmislimo o pomeranju početka dijete za neki drugi period jer je skoro izvesno da nam trud neće uroditi plodom.

Pročitajte još: Grejpfrut: Čarobnjak koji topi kilograme

Kada ste pod velikim stresom

Ako se nalazite u izazovnom životnom momentu, kao što je veliki poslovni projekat, rešavanje stambenog pitanja, telo žudi za ugljenim hidratima, pa će dijeta biti "preveliki zalogaj" za vas. Tek kada završite obaveze koje vam prave tenziju pozabavite se promenjenim režimom ishrane, savetuju psiholozi.

Posle odmora

Sam povratak na posao nakon dana opuštanja koje ste proveli na odmoru je stres, pa nema potrebe da svoj organizam opterećujete i dijetom. Ako ste  u slobodnim danima unosili više kalorija nego što je dozvoljeno, oprostite sebi i sačekajte bolji trenutak da krenete da skidate kilograme. 

Pročitajte još: Odlična ideja za Uskrs: Keto dijeta nije gladovanje, već sveža ishrana!

Vikendom

Ne obećavamo bez razloga i sebi i drugima da ćemo s dijetom početi već "od prvog ponedeljka". Vikend većina provodi u druženju s porodicom i prijateljima, pa je verovatnije i da ćemo s upravo tim danima prepustiti hedonizmu. Zato je savet da ne započinjete s dijetom tada jer se može dogoditi da ne odolite gastronomskim iskušenjima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.