· · Komentari: 0

MEĐU NJIMA JE I NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovo su KLJUČNI događaji koji su obeležili 2020. godinu!

Godina posve drugačija od ostalih.

1609342459_pjimage.jpg
Foto: Deposit/Epa

Ne možemo, a da se ne osvrnemo na korona virus, koji je uticao na ceo svet. Preko noći se mnogo toga promenilo i morali smo da se naviknemo na neku drugu svakodnevnicu.

Izdvajamo 4 događaja koje smo posebno upamtili u 2020. godini:

Korona virus

Prvi događaj koji jeste obeležio ovu 2020. godinu je svakako korona virus, kako u svetu, tako i u Srbiji. Prvi slučajevi virusa zabeleženi su krajem 2019. godine u kineskom gradu Vuhan. Već na početku 2020. proširio se i na Evropu. U Srbiji prvi slučaj je registrovan 6. marta.

Pročitajte još: PRVI PUT U ISTORIJI KVIZA "POTERA": Tragač ustao i APLAUDIRAO igračima koji su osvojili neverovatnu sumu

Predsednički izbori u Americi

Predsenički izbori u Americi održani su 3. novembra. Amerika je birala između Donalda Trampa, kandidata Republikanske stranke i Džo Bajdena kandidata Demokratske stranke. Najviše glasova odneo je Bajden, te je postao novi predsednik Amerike.

Foto: P.Milošević

Otkazane Olimpijske igre u Tokiju

Najveći sportski događaj trebalo je da se održi leta 2020. godine. Organizatori su dugo odlagali otkazivanje i nadali se da bi situacija sa virusom mogla da se popravi, ali je usled svih nepovoljnih okolnosti događaj otkazan. Svi ljubitelji sporta na svetu očekuju novu olimpijadu zakazanu za period od 23. jula do 8. augusta 2021. godine.

Pročitajte još: DARIJA, IVANA, VERICA... One su žene kojima se "klanja" Srbija!

Pre korona virusa Olimpijske igre otkazane su samo tri puta. Jednom tokom Prvog svetskog rata (1916) i dva puta tokom Drugog svetskog rata(1940. i 1944).

Diskvalifikacija Novaka Đokovića

Prvi reket sveta diskvalifikovan je sa US Opena kada je lopticom nenamerno udario linijskog sudiju. Udario je lopticu iza leđa, a ona je potrom udarila sudiju u grlo, nakon čega je Novak diskvalifikovan. Ovo je možda i presedan u svetskom tenisu, da svetski broj jedan bude izbačen na ovaj način. Dugo nakon događaja postavljalo se pitanje da li je odluka bila ispravna.

Novak je uputio iskreno izvinjenje sudiji koju je udario i zahvalio se navijačima na podršci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.