· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Koktel za bolju probavu: Čaj koji rešava probleme

Bez obzira na to da li želite da sačuvate zdravlje ili ga poboljšate ukoliko je narušeno gastroeneterološkim tegobama postoji lekoviti koktel.

1631621434_Depositphotos_67281653_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Reč je o "sasi vodi" koja je veoma ukusna i delotvorna. U osam čaša vode dodajte jednu kašičicu rendanog korena đumbira, jedan svež krastavac srednje veličine, oguljen i isečen na tanke kolutove, jedan limun srednje veličine, isečen na kriške i 12 listova sveže nane.

Pročitajte još: Počnite dan jednom stabljikom celera i uživaćete gledajući se u ogledalo

Ostavite vodu da odstoji preko noći, da sve namirnice puste svoje arome, procedite, pa koktel pijte tokom celog sledećeg dana. Počnite tako što ćete je piti pre prvog jutarnjeg obroka i raspodelite ravnomerno tokom celog dana.

Svaki od sastojaka u ovom "koktelu" ima pozitivan uticaj na zdravlje:

Pročitajte još: PET RAZLOGA zbog kojih svako jutro treba da pojedete 4 NATOPLJENA badema

Krastavac - sadrži svega 16 kalorija. On deluje kao diuretik i omogućava izbacivanje vode iz organizma, i sprečava nadutost. Pored toga, bogat je hranljivim materijama magnezijumom, bakrom i kalijumom.

Đumbir - takođe deluje umirujuće na stomak, smanjuje nadutost i samim tim obim stomaka.

Limun - sprečava oticanje stomaka, bogat je vitaminom C koji deluje kao antioksidant i potpomaže izbaciavanje toskina iz tela.

Pročitajte još: Problem sa EREKCIJOM rešava jedna šolja ČAJA

Listovi nane - deluju na čulo mirisa i na taj način smanjuju apetit i želju za hranom. Osim toga, oni daju osvežavajuć i specifičan ukus ovoj vodi. Menta je inače poznata kao biljka koja smiruje digestivni sistem.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.