Oglas
· · Komentari: 0
prirodno

Koliko je zdrav OVAS? Riznica ovih vitamina

Ovas se odavnina koristi u ishrani, a nedavno je i zvanično ušao u kozmetičke upotrebe zbog svog blagotvornog dejstva na kožu.

1615995236_Depositphotos_212501174_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ovas je riznica vitamina B i E i ne samo što je dobar da nervni i probavni sistem, već je idealan za one koji imaju problematičnu kožu..

Ova žitarica pogodna je za zdravlje celog našeg tela. Ovas je odlična pomoć kod probavnih tegoba i za smirivanje upale u crevnom traktu koja je praćena dijarejom. 

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Ovas, deluje smirujuće i na reumatizam, ali i na celokupni nervni sistem u stresnim situacijama.

Ovsene pahuljice su vrlo popularne u ishrani i često se konzumiraju kao kaša za doručak sa dodatkom raznovrsnog svežeg i suvog voća. Međutim, čaj od ovsenih zrna, kao i ovseni ekstrakt, ima veoma moćno dejstvo! Zbog obogaćenosti vitaminima B i E, ovas daje koži negovan izgled, održava je zdravom i optimalno hidrantnom. Da je idealan protiv kožnih bolesti, akni i ekcema potvrdila su nedavna istraživanja na tu temu u Francuskoj, pa tako danas postoje kozmetičke linije čiji je glavni aktivni sastojak ovas.

Čaj

Operite ovsena zrna i procedite ih. Zatim ih prelijte vodom i nakon ključanja kuvajte još nekoliko minuta. Zatim sklonite posudu sa strane i ostavite da odstoji još nekih sat vremena. Nakon toga procedite i popijte bez zaslađivača.

Pročitajte još: DEKORACIJA DOMA prema FENG ŠUIJU: Važno je da ovo bude prvi korak

Protiv akni

Stavite ovsene pahuljice u blender i napravite od njih prah. Taj prah možete da čuvate u posudici koja ne propušta svetlost, a kada želite da priuštite pravi prirodni tretman licu, potopite u toplu vodu dok ne dobijete pastu. Zatim očistite lice dobijenom pastom i umijte se hladnom vodom.

Ako imate neka problematična mesta, nanesite pastu na to mesto i ostavite da odstoji nekoliko minuta i zatim obrišite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas