Oglas
· · Komentari: 0
SAT

KOMPLEKSAN I NEVEROVATAN-: Ovaj SVEMIRSKI sat će vas ostaviti BEZ DAHA (VIDEO)

Prošle godine Bovet je predstavio neverovatni časovnik Recital 26 Brainstorm Chapter 1

1594989816_Depositphotos_50782661_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Sat prepun neverovatnih detalja i horologije bio je posvećen astronomiji i imao je neobičan brojčanik sa kristalnim safirom. Švajcarski proizvođač luksuznih satova odlučio je da ga nadmaši predstavljanjem najnovijeg modela Recitala - Recital 26 Brainstorm Chapter 2.

Pročitajte još: Najskuplji SAT na svetu košta preko 30 MILIONA dolara! Namenjen je Mariji Antoaneti, a iza svega se krije LJUBAVNA PRIČA

Ovo je direktna evolucija nagrađivanog Recital modela iz 2019. godine i predstavlja  proslavu horološkog inženjerstva i starog zanata. Iako se sat iz drugog poglavlja nastavlja s istim osnovnim izgledom, fokusiran je na prikazima vremenskih zona, umesto da se koncentriše na astronomske vremenske paradokse.

Brojčanik napravljen od sintetičkog safira odlikuje neobičan dizajn s izrazitim nagibom od vrha do dna. Prečnik je 47,80 mm, a visina je 15,50 mm na najdebljem mestu. Međutim, Bovet kaže da ga upotreba safira čini lakšim uprkos značajnoj veličini, jer je materijal zapravo lakši od titanijuma.

Pročitajte još: Sve smo očekivali, ali ne i da Apple Watch ISKAŠLJAVA VODU?! (VIDEO)

Unutar providnog kućišta nalaze se koncentrični valjci, rotirajuće kupole i trodimenzionalni indikatori koji neuobičajno merenje vremena. U poziciji od 12 sati je privlačan proziran plavi brojčanik koji pokazuje vreme. Neposredno ispod njega nalazi se dvostruki leteći turbijon koji ima funkciju sekundare.

Na poziciji 9 sati je rotirajuća kupola koja prikazuje fazu meseca na severnoj i južnoj hemisferi. A nasuprot njemu je još jedna rotirajuća kupola koja prikazuje vreme u drugoj vremenskoj zoni. Na njemu su upisana imena 24 grada koji predstavljaju 24 vremenske zone. 

Pročitajte još: Dobro pogledajte ovaj SAT i ako ga na nečijim rukama VIDITE, znaćete ko je taj ČOVEK

O revoluciji dve kupole brine patentirani sistem radijalnog navođenja koji ima mini rubin valjke koji su smešteni na obodu svake kupole. Indikator rezerve snage nalazi se u gornjem delu kućišta koji je smešten između dva ležišta.

Bovet će proizvesti samo 60 ovakvih satova, što znači da je reč o ultra limitiranom izdanju. Cena jednog sata iznosiće 383 000 dolara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas