· · Komentari: 0
REKORDI

Konzola prototipa Nintendo PlayStation prodata za - 300.000 dolara!

Najzanimljivia činjenica sa ove aukcije jeste da je ovu konzolu njen prethodni vlasni 2009. godine platio samo 75 dolara.

Depositphotos_54345919_l-2015.jpg
Foto: Depositphotos

Nintendo PlayStation retka prototip konzola oborila je još jedan rekord - prodata je na aukciji za neverovatnih 300.000 dolara. Prethodni vlasnik ovaj uređaj za igrice kupio 2009. godine za samo 75 dolara.

Razultat saradnje, koja je izuzetno kratko trajala, između kompanija Sony i Nintendo iz 1992. godine rezultirala je i retkim prototipovima konzola kakav je Nintendo PlayStation. Dizajn konzole je sličan Super Nintendo-u, ali je nešto čistiji. Prisutan je i CD-ROM drajv, koji je namenjen pokretanju sadržaju sa diskova i video igara.

Pročitajte još: Prekratite vreme u izolaciji: Donosimo vam tri najbolje BESPLATNE igrice

CD-ROM nije radio kada je konzola pronađena, ali ju je popravio Benjamin Heckendorn, poznati YouTuber. Tako sada CD-ROM može da reprodukuje muzičke diskove, poput originalnog PlayStation.

Pobedničku ponudu na aukciji je dao Greg Mc Lemore, koji ističe da želi da kreira muzej video igara, koji će sadržati preko 800 slot mašina i bezbroj drugih manjih igara, magazina i originalnih umetničkih dela.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.