· · Komentari: 0
KORISNO

Koren snova: Proveren kao afrodizijak, a snižava i pritisak

Ukoliko kuvate supu ili čorbu potrudite se da se u njoj uvek nađe i paškanat.

1613324604_paskanat.png
Foto: Depozitfoto

Ovo povrće beličaste boje veoma je korisno za zdravlje. NJegova konzumacija važna je za očuvanje pravilnog funkcionisanja nervnog sistema, budući da sadrži velike količine vitamina B3.

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Paškanat ima i snažno antireumatsko i antitoksično dejstvo. Otvara apetit, a zbog visokog sadržaja vlakana pomaže rad creva i pozitivno utiče na probavu.

Recept
Paštrnak se narenda, pa se dve kašikice preliju sa dve šolje kipuće vode. Poklopi se i posle 20  minuta procedi, pa odmah popije. Pije se tri puta dnevno 20 dana.

Zbog toga što podstiče mokrenje, koristi se i za lečenje kamena u bubregu. Sadrži i aktivnu materiju - pastinacin, koja deluje protiv grčeva i širi krvne sudove, čime se snižava krvni pritisak.

Odličan je za bubrege, jer izbacuje vodu.

Paškanat je dobro preventivno sredstvo i kod kardiovaskularnih oboljenja i poboljšava odbrambenu moć organizma.

Ovaj lekoviti koren izuzetno je bogat mineralima. Obiluje magnezijumom, bakrom, sumporom i gvožđem, a natrijuma ima vrlo malo, pa spada u vredne dijetalne namirnice.

Pročitajte još: Zeleni ili crni čaj? Možda ste živeli u zabludi, ali ovo nisu ISTI NAPICI! Evo i koji je zdraviji

U narodnoj medicini, paškanat se svrstava u povrće koje ima afrodizijačka svojstva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.