Oglas
· · Komentari: 0

KORISNI SAVETI ZA RODITELJE: Kad dete želi kućnog ljubimca, ovo mora da zna!

Kućni ljubimci deluju pozitivno na zdravlje vaših mališana, odvajaju dete od televizora i kompjutera i uče ih da budu odgovorni.

1628157322_ljubimac.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Deca koja imaju ljubimce komunikativnija su i lakše sklapaju prijateljstva i manje su podložna alergijama. Sve je to dokazano.

Ipak, važno je proceniti da li je dete u mogućnosti da se brine o njima. Ponekad i ni postoje uslovi za držanje psa ili mačke u stanu. Zato je detetu koje silno želi životinju, a nije u stanju da se brine o njoj, potrebno objasniti zašto je ne može dobiti.

Pročitajte još: Ovaj pas je GENIJALAC, a ono što je učinio ZADIVILO JE SVET! (VIDEO)

Važno je da detetu kažete koliko će ljubimac biti zavisan od njega. Zajedno sa detetom napišete na papir koje bi mu bile dnevne obaveze oko ljubimca i neka vam on kaže da li je spreman da preuzme dužnosti.

Dete može nenamerno povrediti kućnog ljubimca, misleći da mu zapravo pokazuje ljubav. Da biste to sprečili, naučite dete kako da pravilno postupa sa životinjama.

 
Koristan savet za roditelje čija deca žele životinju jeste da mu kupite manje zahtevnog kućnog ljubimca.

Pročitajte još: Opravdano ili ne? Ovo su razlozi zašto je teže udomiti CRNE PSE

Dobar prijatelj može biti mala zlatna ribica, kornjača ili hrčak. Važno je da naučite decu da je potrebna briga i oko malenih životinja.

A evo i nekoliko uputstava za izbor:

Pas: Zlatni retriver je najbolji izbor za dete. Miroljubiv je i ne skače na decu.

Mačka: Mačka je dobar izbor jer ne traži toliko brige kao pas. Ne treba je šetati ili kupati. Takođe, finansijski je manji teret.

Pročitajte još: Koliko su mačkama zaista važni vlasnici?

Hrčak: Pre nego što nabavite hrčka, uverite se da dete nije alergično na dlaku. Važno je da dete bude nežno prema njemu jer životinjica je krhke građe.

Kornjače i ribice: Ribice neće zadovoljiti dečiju potrebu za maženjem i igranjem. Bolji izbor su kornjače, ali moraju biti manje od deset centimetara, jer, inače, mogu ugristi dete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas