· · Komentari: 0
PRIRODA

Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

U Rusiji vekovima zimi obavezno jedu cveklu koja je dokazano prava vitaminska bomba.

1606292332_beetroot-687251_1280.jpg
Foto: Piksabej

Cvekla je jedan od najboljih prirodnih onkoprotektora. Sadrži betain - aktivnu supstancu koja zaustavlja razvoj određenih vrsta tumora.

Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA

Na bazi soka od cvekle je bio sinteziran antikancerogeni preparat antozim koji je pokazao svoju efikasnost u lečenju pacijenata posle zračne terapije.

Idealna doza je 200 grama cvekle dnevno.
Koliko se pije?
U početku tretmana uzimajte samo čajnu kašičicu soka nekoliko puta dnevno. Postepeno povećajte dozu, ali nemojte preterati. Maksimalna količina soka, koju možete da popijete tokom dana je 600 ml.

Sok od sirove cvekle se najčešće primenjuje u lečenju tumora pluća, želuca i bešike. Pored toga pacijentima se preporučuje da konzumiraju najmanje 200 g kuvane cvekle dnevno.

Međutim, za pravljenje lekova i jela tokom tretmana ne sme da se koristi prskano i modifikovano povrće koje je odgajano u nađubrenom zemljištu.

Recept za sok

Izrendajte oljuštenu sirovu cveklu i iscedite sok kroz gazu. Ostavite napitak da odstoji 2 sata u frižideru, i samo nakon toga možete ga konzumirati.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Odličan za zdrave, lekovit za bolesne Foto: Piksabej

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Inače se preporučuje da uzimate 100 ml soka pet puta dnevno pola sata pre jela i još 100 ml noću. Tretman traje najmanje godinu dana.

Pošto se čist sok od cvekle teško vari, možete da ga pomešate sa ceđenim sokom od šargarepe.
Sok od cvekle se ne preporučuje kod dijabetesa, osteoporoze, niskog pritiska i crevnih oboljenja.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Recept za kvas od cvekle

Jednu izrendanu glavicu cvekle pomešajte sa četiri supene kašike mrvica od ražanog hleba. Dodajte malo šećera pa prelijte sa dva litra mlake i prokuvane vode. Prespite napitak u staklenu teglu, poklopite i ostavite 2-3 dana da odstoji na toplom mestu.

Nakon završetka fermentacije procedite i ohladite kvas.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.