· · Komentari: 0
LETO 2021.

Kovid pravila za srpske turiste: Komšije ništa ne traže, a ostali priznaju kovid pasoš

Većina zemalja prihvata "kovid pasoše", a neke ne traže ništa, pa ni PCR test!

1622811070_turska-plaza.jpg

Dobro je poznato da su turistima koji su se vakcinisali sva vrata otvorena za putovanje u inostranstvo. Međutim, i dalje ima zemalja koje ne prihvataju "kovid pasoše" i insistiraju na PCR testu. Jedna od takvih zemalja je Rusija.

Pročitajte još: Miloš je tokom korone prvi u Srbiji napravio GLAMPING i sada cela porodica živi od toga (FOTO)

Stjuardesa deli maske

Zeleni sertifikat o vakcinaciji

Grčka

Da bi se otputovalo u Grku treba poneti tri dokumenta: pasoš, kovid osiguranje, "kovid pasoš" (ili PCR test) i PLF dokument u kojem se popunjavaju podaci o tome gde ćete biti smešteni.

Grčka planira da podigne granicu za decu.

Deca u Grčkoj: Nažalost, deca starija od 5 godina moraju da imaju negativan PCR ili da odu u karantin na 10 dana.

Turska

I Turska priznaje "zeleni sertifikat" o vakcinaciji. Oni koji nisu  uradili PCR test mogu to da urade na granici za 30 evra. Međutim, u ovoj zemlji još traje policijski čas koji ne važi za turiste koji su vakcinisani. Uz to, potrebni su onlajn popunjen formular o smeštaju i kovid osiguranje.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Deca u Turskoj: Mlađima od 18 godina čiji su roditelji vakcinisani nije potreban PCR test

Digitalni zeleni sertifikat Foto: A. M.

Kipar, Bugarska i Mađarska

Priznaju potvrdu o vakcinaciji, a u suprotnom je potreban PCR ili antigenski test.

Deca u Bugarskoj: Starijima od 12 godina je neophodan PCR ili antigenski test.

Pročitajte još: Nova usluga u Turskoj: Svaki turista dobija ličnog asistenta! (FOTO)

Hrvatska

Susedna zemlja traži potvrdu o vakcinaciji, negativni PCR test ili antigenski test.

Deca u Hrvatskoj: Deci mlađoj od 12 godina nije potrebno ništa, a starijima PCR test.

Pročitajte još: Turska, letovanje, KORONA: Pravila i cene IZNENADIĆE sve one koji planiraju da provedu ODMOR ovde (FOTO)

Naši turisti mogu da idu u Crnu Gori, Makedoniju i Bosnu i Hercegodinu bez ikakvih ograničenja. I kada se vrate iz ovih zemalja ne moraju da idu u karantin ili ponovo rade PCR test. Isto važi i za neke daleke zemlje kao što su Zanzibar i Meksiko.

Pročitajte još: TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

Zemlje koje ne priznaju zeleni digitalni sertifikat

Egipat

Ova zemlja i dalje ne priznaje "digitalni zeleni sertifikat" iako su mnogi naši turisti uspeli da uđu sa sertifikatom koji izdaje naša E uprava. Egipat traži negativan PCR test i rade ga na granici za 25-30 evra. Za ovu zemlju je potrebna viza od 25 evra koja se dobija na aerodromu, a može da se izvadi i u Ambasadi Egipta u Beogradu dve nedelje pre puta i tada košta 8 evra.

Deca u Egiptu: Deci, takođe, treba PCR test.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Iako se građani ove zemlje masovno vakcinišu kineskom vakcinom oni i dalje ne priznaju "zeleni sertifikat" i insistiraju na PCR testu koji košta 35 evra ukoliko se radi u toj zemlji. Isto važi i za decu. Ovoj ceni treba dodati vizu za ovu zemlju i turističku taksu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.