· · Komentari: 0
BEZBEDNOST

Krađa automobila bez obijanja brave, a prolaznici nikada ništa ne posumnjaju!

Ovaj, "najelegantniji" način krađe automobila postoji već nekoliko godina, ali u poslednje vreme je sve češći.

1614856992_brava.jpg
Foto: Piksabej

Vozač izađe iz automobila, tresne vrata, pritisne na ključu zaključavanje i ode. Kada se vrati - kola nema! 

Pročitajte još: Vozilo po meri KRALJICE: Vozi u 95. godini i niko ne sme da joj traži DOZVOLU!

Kako? Vrlo jednostavno, a lopovi, čak, ni ne obijaju bravu, već sednu u auto, povežu žice i odu. Oni to rade rako što blokiraju daljinsku komandu za zaključavanje automobila. Ovaj uređaj može da stane u džep i može da se kupi na internetu. Lopov stoji sa strane i čekaju da se vozač udalji.

Slučajni prolaznici ništa ne posumnjaju.

Slučajnim prolaznicima ništa nije sumnjivo, jer lopovi ne petljaju oko vrata već ih samo otvore i uđu u auto. Ukradu sve što je vredno ili ceo auto.

Pročitajte još: Dara Bubamara vozi auto od 100.000 evra, ali to nije NAJSKUPLJI na estradi! (FOTO)

Najveći problem ovakvog lopovluka je kada se vozač parkira u bučnoj ulici ili javnom parkingu, pa ne čuje da alarm nije zapištao. Naime, alarm bi trebao da prilikom zaključavanja dvaputa zapiši i dvaput zasvetle migavci, a prilikom otključavanja će jednom zapištati i jednom zasvetleti migavci.

Ukoliko je model automobila stariji, a alarm sa daljinskim zaključavanjem naknadno ugrađen, može da se dogodi da ne postoji svetlosno i zvučno obaveštenje.

Međutim, najpouzdaniji način da se sačuvate ovakve krađe je ujedno i najjednostavniji.

Pročitajte još: Omiljeno vozilo taksista, bio je simbol AMBASADORA, gasterbajtera i DIREKTORA (VIDEO)

Kada izađete iz auta, okrenete se i pritisnete dugme za zaključavanje. Rukom podignite kvaku, pa tek onda idite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.