· · Komentari: 0
ODLAZI U ISTORIJU

Kraj jedne ere: BlackBerry se povlači sa scene mobilnih uređaja?

Komapnija TCL sa kojim je imala partnerstvo, od avgusta 2020. godine više neće prodavati mobilne uređaje ovog brenda jer mu ističu prava za dizajniranje, proizvodnju i prodaju bilo kojih novih uređaja

blackberries-1377071_960_720.jpg
Foto: pixabay

Rastuće tržište mobilnih telefona uskoro će napustiti još jedna kompanija! Kompanija BlackBerry na zvaničnoj stranici na Twitter-u najavila je povlačenje sa tržišta u avgustu tekuće godine.

Biznis telefoni
BlackBerry mobilni telefoni su se tokom godina nametnuli kao sinonim za biznis telefone. BlackBerry je razvila Kanadska firma RIM 1999 godine. U to vreme je izbacila uređaj koji je služio za razmenu poruka, sinhronizaciju kalendara, imenika.Sa pojavom ovog uređaja BlackBerry je imao oko milion korisnika.Prava mala revolucija ovih uređaja širom sveta započinje 2004.god. BlackBerry prvi predstavlja „QWERTY“ telefone.

Kompanija BlackBerry do sada je preživljavala zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom TCL Communication.

Pročitajte još: BROJNI NEDOSTACI: Nova 5G mreža ne donosi najbrži internet preko noći

Ipak, nedavno su na Twitter-u objavili da TCL od avgusta 2020. godine više neće prodavati mobilne uređaje ovog brenda jer mu ističu prava za dizajniranje, proizvodnju i prodaju bilo kojih novih uređaja. Ipak, kompanija BlackBerry će nastaviti sa uslugom pružanja servisa sve dok korisnicima ne isteknu garancije. 

Pročitajte još: Xiaomi predstavio gejmerske telefone sa 12 GB RAM memorije (VIDEO)

Poslednje izdanje mobilnog telefona brenda BlackBerry bio je model KEY2 LE koji je bio relativno dobro prihvaćen od korisnika koji pre svega vole fizičku tastaturu.


Foto: Pixabay

Iako ne postoje zvanični podaci, prve informacije kažu da je ovih korisnika bilo premalo da bi se TCL-u isplatilo izdati novi KEY3 o kojem se pričalo neko vreme.

Pročitajte još: BEZBEDNOST NA INTERNETU: Tri loše navike opasne po podatke svakog korisnika

BlackBerry još nije objavio da li traži saradnju sa nekim drugim partnerom ili je ovo kraj telefona sa njegovim imenom, pa će se fokusirati na servise, koji će ga zadržati u mobilnoj industriji bez investiranja u hardver.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.