· · Komentari: 0
SIGURNO UTOČIŠTE

Kruže brojne TEORIJE o dezinfekciji, ali evo kako da ispravno očistite dom tokom KORONA VIRUSA

I dok dok internetom krue različite priče o dezinfekciji, zavodi za javna zdravlja širom sveta usaglasili su se oko uputstava

1611351353_deyinfekcija.jpg
Foto: Pixabay

Prevencija korona virusa kreće iz svakog doma. Ipak nije dobro ni preterivanju u higijeni i dezinfekciji, pa su vodeće zdravstvene ustanove u Evropi zaokružili detaljna uputstva za čišćenje svakog doma tokom svetske pandemije.

Pročitajte još: Majka otkrila: Ove predmete ODMAH BACITE i izbegnite nagomilavanje stvari

Budite pažljivi i držite se preporuka, kako biste našli pravu meru i u prevenciji svojih ukućana:

Pročitajte još: Osnovna pravila za pranje posteljine: Jedno svi moramo da poštujemo

  • Pje nego što počnete sa čišćenjem, stavite masku i rukavice. Izbegavajte dodirivanje lica i očiju tokom čišćenja.
  • Držite prozore otvorenima da bi se prostor provetravao. Ukoliko imate ventilaciju, neka ona bude uključena.
  • Očistite pod deterdžentom, pa ga tek nakon toga dezinfikujte.
  • Očistite kupatilo, uključujući WC šolju i sve dostupne površine u toaletu deterdžentom, pa tek nakon toga sve dezinfikujte
  • Nemojte koristiti sredstva sa raspršivačem (prskalice) za nanošenje dezinfekcionog sredstva jer može doći do prskanja, koje mogu dalje širiti virus.
  • Uklonite posteljinu, jastučnice, jorgane, ćebad i druge tkanine, pa ih naknadno operite. Za pranje koristite mašinu za pranje veša, po mogućnosti opciju pranja na 90 stepeni koristeći deterdžent za pranje veša.
  • Nakon čišćenja, krpe operite na 90 stepeni.
  • Skinite rukavice i masku, pa ih stavite u plastičnu vrećicu, a zatim operite ruke sapunom i vodom.
  • Sav otpad nastao tokom čišćenja treba što je pre odložiti u kante za otpad.
  • Istuširajte se i presvucite odjću odmah nakon čišćenja.
  • Ostavite prozor otvoren da se prostorija dobro provetri.
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.