· · Komentari: 0
ZAČINI

KRVOPIJE su mnogo dosadne! Napadnite ih KOMARAC TRAVOM!

Dosadno zujanje upornih komaraca, nakon kog sledi njihov ujed, pa naše češanje, ovih dana je još izraženije jer krilate "krvopije" ne posustaju.

1597920384_Saksijazacin.png
Foto: Peksel

Ako ne želite da po ceo dan budete pod kremom ili sprejom koji ih odbija, a voleli biste da bezbrižno uživate na terasi, evo rešenja - zasadite u žardinjeru ili saksije jednu ili više biljaka koje komarci ne vole.

Pročitajte još: Razlozi zbog kojih UJUTRU treba PITI VODU

Bosiljak
Miris ovog zaluba "krvopije" ne podnose, a, prema istraživanjima, esencijalna ulja ove biljke otrovna su za larvu komaraca.

Svaka od njih će ih svojim snažnim mirisom oterati iz vaše blizine, a kada ste u zatvorenom prostoru možete da koristite njihova ulja.

Prva linija odbrane je matičnjak!

Matičnjak napolju predstavlja prvu liniju odbrane od ovih insekata, a kada ste unutra, utrljajte njegovo lišće u kožu. Limunkasti miris matičnjaka ne dopada se komarcima, a ova biljka, uz to, ima i antibakterijska svojstva.

Male saksije, a velika korist Foto: Peksel

Divnog mirisa i još lepšeg izgleda, lavanda se ni najmanje ne dopada komarcima, moljcima i muvama. Kada ste unutra, rasporedite nekoliko strukova ove biljke širom životnog prostora, ili je utrljate u kožu.

Lavandu ne vole, ruzmarin mrze, a citronelu...

Lavanda i ruzmarin, osim što mogu da vas "brane" iz saksije, odličan efekat daju kada ih ubacite u vatru, prilikom pripreme roštilja. Dim koji će nastati tom prilikom aromatično će mirisati i čuvati vas od ujeda.

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Biljka citronela zove se još i komarac trava, a najefikasnije od svih ostalih tera ove krvopije. Eterično ulje ove travke pomešajte sa malo biljnog ulja po želji, pa njime namažite kožu na više mesta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.