· · Komentari: 0
NEVEROVATNO

"Kuma" je trebalo da GLUMI SRBIN! Nesuđeni Korleone je OVA glumačka legenda, ali ga sprečio ZATVOR! (VIDEO)

Dvojica velikana jugoslovenskog glumišta bila su na korak da zaigraju u kultnom “Kumu“.

1616665920_kum.JPG
Foto: Printscreen Youtube/Mr.Rehywth

Kultne uloge Holivuda trebalo je, umesto Branda i Paćina, da odigraju Jovan Janićijević Burduš i Bekim Fehmiu!

U svojim memoarima “Blistavo i strašno“ Bekim Fehmiu piše da je u Rimu (1971) bio u gostima kod Dina de Laurentisa i njegove supruge, glumice Silvane Mangano, kada ga je u toku večeri čuveni producent upitao:

“Zašto se onaj tvoj kolega nije vratio u Los Anđeles da nauči engleski za ulogu u filmu “Kum”? Ali sada su odlučili, nažalost, da svi glumci budu Amerikanci”.

Foto: Youtubeprintscreen/bill sykes
 

Bekim potom piše: “Divni glumac Jovan Janićijević Janaćko, nezaboravni Burduš iz serije ‘Muzikanti’, bio je u Los Anđelesu mesec dana. Čak je i štampa pisala o tome kako je bio gost Džona Vejna.

Ponuđena mu je glavna uloga don Korleonea u filmu ‘Kum’ pod uslovom da nauči jezik. Mene su već odredili za ulogu Majkla, njegovog mlađeg sina. Janaćko se više nikada nije vratio u Los Anđeles”.

 

 

Da je upoznao veliku zvezdu Džona Vejna priča i Jovan Janićijević u januaru 1972. za „RTV reviju“.

- Kada je čuo da sam jugoslovenski glumac, Vejn se nasmešio i rekao: “Mnoge kolege pričale su mi da su se na snimanju u Jugoslaviji sjajno provele. Voleo bih da se i meni ukaže ta prilika!” - sećao se Burduš.

U jeku njegove najveće popularnosti kao Burduša, pojavio se njegov drug iz detinjstva Dušan Protić. Sada se zvao Deni Maršal. Ispričao je Janićijeviću da je na Zapadu napravio karijeru kao filmski glumac i producent. Ponudio mu je da glumi u Holivudu, da bude njegov gost. I Burduš je prihvatio.

- Dani u Holivudu su prolazili. Sumnje u Maršala rasle su sve do onog dana kada su mi javili da ću igrati u filmu o mafiji “Kum”, po knjizi koja je u SAD bila bestseler... Ali, došao je kraj mojoj vizi i ja sam morao kući - objasnio je tada Janićijević.

I njegova ćerka, glumica Ksenija Đokić, pričala je o ovoj šansi njenog oca:

- Tata je imao petogodišnji ugovor sa studiom "Metro-Goldwyn-Mayer". Kada je 1972. sve već bilo dogovoreno, došao je po mamu i mene. Međutim, dogodio se kobni udes u kojem je jedan njegov prijatelj poginuo. Usledila je drama, suđenje, i tata je umesto u Holivud otišao na godinu dana u zatvor "Zabelu" - ispričala je ona za domaće medije.

Jovan Janićijević (1932-1992) je osim u seriji "Muzikanti", neke od najznačajnijih uloga ostvario u filmovima "Praznik" (1967) i "Žarki" (1970), kao i u seriji "Građani sela Luga" u kojoj je tumačio ulogu Mikule.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.