· · Komentari: 0
Porastao

Kupci novog "sitroena C4" moći će da biraju između tri verzije pogona! (FOTO-VIDEO)

Jedan od najprodavanijih francuskih modela je sada više nalik krosoveru nego sedanu ili hečbeku

1593772401_naslovna.jpg
Foto:"Sitroen"

"Sitroen" je i zvanično, na onlajn prezentaciji, kako smo nedavno i najavili, predstavio svoj novi model "C4".

Potpuno redizajnirano vozilo preuzima standarde segmenta kompaktnih limuzina i kompletni "Sitroenov" novi identititet sa standardima SUV vozila. 

Foto:"Sitroen"


Pored  električne verzije, novi "C4" koji sada ima  oblik  kupe-krosovera,sa povećanom klirensom (odstojanje od tla) koje iznosi 156 mm, novi model je i "porastao" u odnosu na prethodni "C4" hečbek pa je sada dug 4.360 mm, širok 1.800 mm i visok 1.525 mm. Poraslo je i međuosovinsko rastojanje na 2.670 mm.   Yapremina prtljažnika je sada 380 litara , a obaranjem yadnjih sedišta dobija se  1.250 litara 

Pročitajte još:Da li znate koji auto Džeremi Klarkson smatra NAJLEPŠIM svih vremena?(FOTO/VIDEO)

Unutrašnjost vodela je tipično "Sitroenova", Sve je skladno, minimalno i funkcionalno. Tu su  dva velika digitalna ekrana na centralnoj konzoli i instrument tabli a postoji i "head-up" displej ispred samog vetrobranskog stakla.
iako je "perjanica" električni model, "Sitroen" je kupcima ponudio još dva izbotra. U ponudi je i benzinska ali i dizel varijanta! To su tri benzinska, dva dizel agregata, Benzinci  snage 100, 130 i 155 KS i čuveni "Blu HDI" dizelaši sa 110 i 130 KS .


Verzija sa pognom na elektromotor je opremljena baterijom kapaciteta 50 kWh i prema WLTP mernom ciklusu može da pređe do 350 km sa jednim punjenjem.  

Pročitajte još:Neviđena BRUKA "Volvoa": Povlače 2,18 miliona vozila zbog pojaseva!

Ubrzanje od 0 do 100 kilometara na čas je 9,7 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 150 km/h. Sa brzim punjačem od 100 kW, bateriju je moguće dopuniti do 80 odsto kapaciteta za 30 minuta, dok na punjaču od 11 kW isti postupak traje oko pet sati. Na običnoj kućnoj utičnici, za potpuno dopunu je potrebno čak 24 sata.  
Prodaja ovih vozila počinje ove jeseni kada ćemo saznati i cenu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.