Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Kupka od morske soli podstiče MRŠAVLJENJE i UKLANJA CELULIT

Da morska so, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva poznato je od davnina.

1611319700_Depositphotos_2345548_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Tako su još u antici Hipokrat i Herodot preporučivali kupke u morskoj vodi kod različitih zdravstvenih poteškoća, posebno kod reume i išijasa, kao i kožnih oboljenja, na primer, upala i rana.

Morska so je neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, natrijum, mangan, magnezijum, jod, gvožđe, fluor i silicijeva kiselina. 

So u službi lepote i zdravlja
So iz Mrtvog mora sadrži i vrlo visoki procenat magnezijuma, važnog minerala kad je reč o lepoti i zdravlju (u jednoj litri soli ima ga čak 40 grama).

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

Morska so ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija.

Zbog svojih sastojaka morska so podstiče izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tečnosti, pa koža postaje jača, glatka, čvršća, mekša i zdravija.

Foto: Depozit
Minerali iz soli vežu se uz ćelije kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta.

Iz istih razloga, kupke s morskom soli podstiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita, kao i regenerisanja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni i antiejdžing učinak. Isto tako, podstiču metabolizam i čišćenje toksina iz jetre, bubrega i kože.

Pročitajte još: Sve što vam je potrebno da napravite maske za lice kod kuće: Izaberite svoju

Morska so deluje blagotvorno i na upalne procese.
U globalu...
Topla kupka podstiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne materije iz organizma. Stoga se kupke s morskom soli preporučuju kod mnogih stanja, posebno kod artritisa, artroze, neuroze, stresa, bronhitisa, astme i psorijaze.

Budući da poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, morska so omekšava grubu i ispucanu kožu na rukama, laktovima i stopalima. Kupka od morske soli ima višestruki pozitivan učinak ne samo na kožu, nego i na ljudski organizam u celini. 

Ali one nisu samo melem za telo, nego pozitivno deluju i na naš duh: osvežavaju psihički i fizički, podstiču pozitivne osećaje, posebno zahvaljujući visokom procentu magnezijuma koji deluje protiv stresa.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Napravite kupku kod kuće i opustite se

Kupka od morske soli preporučuje se jednom nedeljno. Za efikasnu kupku otopite od 300 do 500 grama morske soli u vrućoj vodi. Polako dodajte hladnu vodu, tako da postignete optimalnu temperaturu (od 35 do 37°C). Provedite u kadi od 20 do 30 minuta. Nemojte zapostaviti kožu lica. Uzmite peškir, natopite ga u slanoj vodi i stavite na lice. Nakon kupke provedite još oko 30 minuta u miru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas