· · Komentari: 0
NOKTI

LAKO JE! EVO kako se sami možete rešiti ZANOKTICA

Zanoktice nisu samo estetički problem

Depositphotos_72869417_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Pravilna nega noktiju podrazumeva i adekvatnu negu kože oko noktne ploče, tačnije zanoktica, što predstavlja sastavni deo svakog dobrog manikir tretmana. 

Pročitajte još: OBLIKUJTE OBRVE uz veoma jednostavan TRIK: Potrebna vam je samo olovka ili četkica (VIDEO)

Nikako vrela voda
Ruke moramo da peremo, ali ako to radimo više od deset puta dnevno, ne gine nam dermatitis, čiji su simptomi crvenilo, svrab i perutanje. Da se to ne bi dogodilo, ruke nemojte prati vrelom vodom jer ona momentalno izvlači svu vlagu iz kože. Koristite blage sapune, najbolje s glicerinom i posle svakog pranja dobro obrišite ruke mekanim peškirom. Pritom pazite da vam koža oko noktiju ne ostane vlažna.

Zanoktice ruže svaku ruku, čak i kad imate lepe i lepo namazane nokte, izgledaćete neuredno i zapušteno. Ali nije problem samo u estetici. Moraju da se leče kako ne bi došlo do infekcije, što vodi u gnojnu upalu, koja je izrazito neprijatna i bolna i može dovesti čak i do gubitka nokta.

Pročitajte još: Nosite ga i uz PATIKE i uz POTPETICE! Da li znate šta je MUST HAVE ove sezone?! (Foto)

Zanemarivanje zanoktica može dovesti do gubitka nokta

Lečenje je lako, a prvenstveno se morate odreći loših navika i usvojiti one dobre. Odmah morate prestati sa grickanjem noktiju i zanoktica.

Pročitajte još: O, NE! U modu se vraćaju VRUĆE MUŠKE PANTALONE i žene NISU SREĆNE zbog toga

Kremu protiv zanoktica možete napraviti sami. Evo recepta:

Jednu kašičicu gline, kašičicu maslinovog ulja i tri kapi eteričnog ulja lavande mešajte dok ne dobijete kremastu masu. Kremu čuvajte u sterilnoj teglici, a koristite je jednom dnevno.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.