Oglas
· · Komentari: 0
KOLAČI

LAKŠE I LEPŠE OD PRINCES KROFNI: Mafini sa vanila filom i nutelom su NAJČAROBNIJI kolači koji se pravi za sekund! (VIDEO)

Recepata za mafine ima dosta, prave se razni ukusi zato što su to slatkiši koji se pojedu u 2 zalogaja, a lako se prave.

1628166314_kolaci.JPG
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Praktični su jer ih možete služiti na proslavama, ali i kao desert posle ručka. Ovo nije standardni recept za mafine, ali je ukus jednako dobar. Napravite testo koje umočite u nutelu i belu čokoladu, pa filujete fenomenalnim vanila kremom. 

Sastojci:

150 g putera, sobne temperature
1 jaje
4 kašike šećera u prahu
8 g vanilin šećera
250 g brašna
8 g praška za pecivo

Za fil:

500 ml mleka
100 g šećera
1 jaje
2 kašike brašna
2 kašike kukuruznog skroba
8 g vanilin šećera
20 g putera

Za dekoraciju:

nutela 
rendanda bela čokolada 

Priprema:

Puter, jaje, vanilin šećer i šećer u prahu sjedinite. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa umesite testo. Premažite puterom kalup, pa utisnite testo, po dnu i ivicama. Izbockajte viljuškom i pecite na 200°C nekih 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za fil sem vanilin šećera i puter i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje.

Pred kraj dodajte puter i vanilin šećer i nastavite da mešate i još malo kuvate. Umočite mafine u nutelu, pa u belu čokoladu i sipajte fil. 

Detaljnu pripremu pogledajte ovde:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas