Oglas
· · Komentari: 0
Snalažljivost

"Lamborgini aventador" može da košta i samo 500 dolara! (VIDEO)

Osnovna cena ove zveri je 517.770 "zelembaća" ali ne i u Vijetnamu

1595851940_aventador-naslovna.jpg
Foto:"Lamborgini"
Oglas

Sećate se priče o Feručiju Lamborginiju, proizvođaču traktora, koji je posle "stote" žalbe Encu Ferariju na jedan od njegovih superautomobila, iznerviran, rešio da napravi svoj auto iz snova? I tako je rođen jedan od najboljih i najspektakularnijih brendova auto-sveta "Lamborgini".

Pročitajte još: "Mercedes" slavi 40. godina svog "Papamobila", a mi podsećamo: PAPA I U AUTU IZ KRAGUJEVCA! (VIDEO)

Stopama legendarnog Feručija krenula je i grupa mladića iz Vijetnama! Ograničeni sa resursima, sa budžetom od oko 500 dolara, napravili su svog "lamba" i to model "aventador". Umesto karbon-fibera i drugih basnoslovno skupih materijala koristili su većinom karton...

Pa sad, njihova mašina sasvim sigurno nema V12 motor koji ima čak 770 "konja" i ne može da jurne do stotke kao bolid Luisa Hamiltona za 2,8 sekundi i da prozuji autobanom brže od 350 kilometara na čas, ali i ne košta 517.770 dolara (i to samo osnovna verzija)!

Pri tome manje zagađuje jer ne ispušta 486 grama CO2 po pređenom kilometru niti troši prosečnih 17,9 litara na 100 kilometara!

Pročitajte još: Možete da ga kupite iz fotelje ali samo ako ste veoma brzi jer ih ima svega DESET!

Ipak, bez obzira što se nikada neće ni pojaviti, da ni ne govorimo o vožnji, na pisti u Nirburgringu, gde "aventador" drži rekord kruga za serijski proizvedena vozila sa 6:44,97 minuta, ovaj "lambo" iz Vijetnama je u velikoj prednosti po još jednom osnovu u odnosu na originalnu verziju: Ekskluzivniji je!
Naime, iz fabrike u Santa Agati ukupno će izaći 900 primeraka "aventadora SJV", a u Vijetnamu samo jedan!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas