· · Komentari: 0
PSIHOLOGIJA

LEA zna najveću TAJNU i za sve ljude ima SAMO JEDAN SAVET

Onog momenta kada oslobodimo traume dolazi do fascinantnih promena.

1601741001_Leaisecenaslika.png

Energetska psihologija, kao spoj klasičnih psiholoških znanja i tradicionalnih, drevnih veština, nova je oblast koja se poslednjih 30 godina primenjuje u razvijenim zemljama.

Škrgutanje zubima
Mi komuniciramo oko sedam odsto rečima, 35 odsto emocijom, a sve ostalo govorom tela. Naučno je dokazano da 50 % informacija ne primamo rečima, kako se mislilo. Tehnike energetske psihologije rade na inteligenciji tela. Na primer, ako nam neko nije prijatan, a treba da se nasmešimo, duboke mišiće viličnog zgloba isforsiramo i onda uveče kad se svesni deo isključi, u snu, škrgućemo zubima, pa nas kada se probudimo boli vilični zglob.

- Reč je o spoju zapadnog znanja i moderne psihologije i drevnih istočnjačkih veština o pokretanju energije, gde je jedna od glavnih oblasti akupunktura - objašnjava dr Lea Imširagić, internacionalni govornik, autor bestselera.

Pročitajte još: Oni rađaju u JESEN, koren im je LJUT, neki rastu kao KOROV, a PRIRODNI SU LEK za mnoge bolesti

Koje su razlike i podudarnosti sa energetskom medicinom?

Kada je psiha zdrava i telo se oporavlja.

- Energetska medicina primarno se fokusira na fizičko isceljenje, a energetska psihologija na emotivno. Kada nam je psiha u redu, kada smo mentalno i emotivno zdravi, to će u mnogim slučajevima dovesti do brojnih fizičkih isceljenja koja su prepoznata kao psihosomatska oboljenja - objašnjava Imširagićeva.

Kada se oslobodimo traume desi se pravo čudo!

Opustite duh i telo će se ispraviti Foto; Depozit

Onog momenta kada oslobodimo traume dolazi do fascinantnih promena. Doktor Godsblom, nemački internista, pokazivao je da, kada se oslobodimo emocija koje su nam blokirale samopouzdanje (nastale od sramota koje smo doživeli u periodu odrastanja i osnovne škole), čak i bolesti kao što su skolioza potpuno se isprave kod odraslog čoveka.

Pročitajte još: Pazite šta jedete dok PIJETE LEKOVE: Čokoladu zaboravite, a ne mešajte ANTIBIOTIKE i LIMUNADU

Duboki mišići kojima se pristupi kroz energetski rad se vrate, kičmeni stub se ispravi, i čovek postaje "otvoren" plućima. U delu koji se nalazi pozadi, u dubokim mišićima u kojima smo stornirali osećaj da nemamo podršku, nerešene emocije stalno drže mišiće u poziciji koja pravi skoliozu.

Kičma se ispravi kada se vrati samopouzdanje!

- Dakle, taj deo se ispravi emotivno i mentalno, vrate se jasnoća i samopouzdanje, a kičmeni stub se bukvalno ispravi - kaže energetski psiholog.

Pročitajte još: Dr Adamović savetuje: Ako vam maska IRITIRA KOŽU bez griže savesti URADITE SLEDEĆU stvar

Postoji neko ko ne sme da primenjuje ovu tehniku?

- U smislu fizičkog zdravlja nema ograničenja. Ova tehnika podrazumeva da zdravima bude bolje, ali mislim da je psihotičnim ljudima potrebna pomoć terapeuta koji je kvalifikovan za rad sa takvim klijentima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.