· · Komentari: 0
SAVET

Leči NESANICU, GLAVOBOLJU i KIJAVICU: Evo kako da napravite "kafu" od jabuka

Ovaj napitak idealan je za hladne dane koji su pred nama.

1630683902_apple-3192682_1920.jpg
Foto: Piksabej

Jabuka je voće koje je i te kako zdravo. Pored toga što se često nalazi na trpezama, kao sastojak mnogim desertima, jabuka može biti i lek.

Poznati narodni učitelj Vasa Pelagić posebno je voleo jabuku, koju je nazivao "divnim rodom", i smatrao je da njih treba uvek da koristimo kao začin i kao lek, a ne samo kao hranu.

Pročitajte još: PALAČINKE OD JABUKA: Prava poslastica za one koji vole da eksperimentišu u kuhinji (RECEPT)

Jedan od njegovih boljih lekovitih recepata svakako je onaj za "kafu" od jabuke.

Ovaj napitak, tvrdio je Vasa, pomaže u borbi protiv nesanice, a odstranjuje i glavobolju, kao i jaku kijavicu

Recept za "kafu" od jabuke

Za ovaj napitak potrebno je pripremiti suve jabuke na sledeći način: zrele jabuke isecite na vrlo tanke kriške i prekrijte tankim papirnim ubrusom, kako po njima ne bi padala prašina, i kako bi ubrus ubio sok.

Zatim ih sameljite i kašičicu praha od jabuke pomešajte sa šoljicom kipuće vode.

Preporučljivo je da se pije po jedna šoljica ujutru i uveče, bar tri do četiri dana.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.